Foto: PantherMedia/Scanpix

Svētdiena ir kā radīta, lai pie pusdienām vai vakariņām baudītu gardu saldo ēdienu. Tieši tāpēc šajās brīvdienās piedāvājam tev gardo itālieti – 'mascarpone' sieru. Protams, tā ir klasika, ja tiek gatavots tiramisu vai siera kūka, taču piedāvājam tev arī šādas tādas neparastākas receptes, ar un bez odziņām.

Tā kā maskarpone ir viens no treknākajiem sieriem, sasniedzot pat 75 procentus tauku tā sastāvā, jārēķinās, ka no vienas saldā ēdiena porcijas būsi krietni paēdis. Tā maigā, izteiktā tekstūra aizvietos tik ierasto putukrējumu, bet garšos lieliski kopā ne tikai ar kakao un kafiju, bet arī ogām vai kādu gardu sīrupu.

Apskati idejas un izvēlies sirdij tuvāko!

Klasiskais tiramisu

Foto: Shutterstock
Īpašām viesībām gardais un tradicionālais itāļu deserts - tiramisu.

Lasīt vairāk

Olu un Burbonas vaniļas krēms ar auzu pārslu griljāžu

"Salda garša vienmēr raisa smaidu. Tikai atceries – izvēlies kvalitatīvus produktus!" saldo ēdienu raksturo receptes autors Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes un zaļās mate tējas kūka

Foto: Pie Galda
Gatavo Juste Ševaraikiene, "Pie Galda!" lietuviešu izdevuma redaktore. Šajai kūkai ir savs noslēpums: japāņu zaļās matē tējas pulveris, ko var iegādāties tējas veikaliņos un eko bodītēs. Šo tēju augsti novērtē ne tikai tās īpatnējās garšas un burvīgā aromāta, bet arī dziedniecisko īpašību un tās sastāvā esošo, organismam tik ļoti nepieciešamo spēcinošo vielu dēļ.

Lasīt vairāk

Mandeļu biskvīta torte ar zemeņu un maskarpone siera krēmu

Foto: DELFI
Vasarīgs gardums, kas iederēsies gan uz Jāņu galda, gan citos godos!

Lasīt vairāk

Saldais divu sieru sacepums ar bumbieriem

Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, šo sieru sacepumu. Tas ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.

Lasīt vairāk

Ķirbju siera kūka

Foto: ČetrasSezonas.lv
Lai pagatavotu šo dievīgo siera kūku, kuru notiesā pat tie, kuri ķirbi neēd, atliek aiziet līdz vietējam tirgum pēc oranžā ķirbja, pāris stundas pirms kūkas cepšanas no ledusskapja izņemt olas un krēmsieru, lai tos atlaidinātu istabas temperatūrā, un brīnums var tapt. Netici? Lai pārliecinātos, pamēģini un pārliecinies.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!