Gardākais elements lieliskai maltītei! 21 recepte ar saldo kartupeli
Foto: Shutterstock

Rudenī mēs alkstam pēc divām lietām: zupas bļodas un liela, pufīga cepta saldā kartupeļa. Abi ir sildoši, veselīgi un sniedz komforta sajūtu. Šoreiz pievērsīsimies batātēm! Vislabākā lieta – tās ir neticami vienkārši pagatavot, jo cepeškrāsns paveic 95% darba. Kamēr kartupeļi tur cepas, var darīt, ko vien sirds kāro: pagatavot atlikušās maltītes sastāvdaļas, pabeigt dienas darbus vai sazināties ar ģimeni. Izņemot batātes no cepeškrāsns, tās jāpapildina pēc saviem ieskatiem. Šajā rakstā apskatīsim dažus veidus, kā batātes izmantot receptēs – no sāļām līdz saldām, vienkāršām līdz izsmalcinātām.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Kā izmantot saldos kartupeļus:

  • Kā piedevas, kas ceptas sloksnēs (frī kartupeļos), pagatavotus biezenī vai izsautētus kubiņos;
  • Ceptus veselus un pildītus ar dažādām piedevām;
  • Iejauktus sautējumos un čili;
  • Desertos un konditorejas izstrādājumos;
  • Blenderētus zupās;
  • Izmantotus siltajos salātos;
  • Un tie var būt kā daļa no dārzeņu pannas, ko iešaut cepeškrāsnī.

Batātes ir visai pateicīgi dārzeņi dažādām maltītēm! Tos var paslēpt pat kūkās. Ērtākais veids, protams, ir saldo kartupeli cept cepeškrāsnī, pirms tam apviļājot to garšvielās. Taču, kā iepriekš uzskaitījām, tas lieliski iederas dažādos ēdienos – sacepumos, krēmzupās, sautējumos un karijos. It īpaši sautējumos un karijos, jo saldais kartupelis piešķir šiem ēdieniem skaistu krāsu, viegli saldenu garšu un tik patīkamo tumīgumu. Turklāt bez miltu vai kāda cita biezinātāja pievienošanas!

Aiziet, dosimies kulinārijas piedzīvojumā, kas cildina saldo kartupeļu neparasto daudzpusību! Vēl bez tā dabiskā salduma un košās nokrāsas, tas paver plašu gastronomisko iespēju pasauli.

Mēs esam sagatavojuši virkni recepšu, kas mainīs līdzšinējo pieredzi ar saldajiem kartupeļiem. Neatkarīgi no tā, vai esi iesācējs virtuvē, vai pieredzējis šefpavārs, šīs receptes ir izstrādātas tā, lai iedvesmotu un iepriecinātu, pierādot, ka saldie kartupeļi ir ne tikai piedeva, bet gan zvaigžņota sastāvdaļa lieliskai maltītei.

Uzasini nažus, uzkarsē plīts virsmu un gatavojies atklāt nebeidzamos saldo kartupeļu kulinārijas brīnumus. Lai gatavošana sākas!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.