Foto: Shutterstock
Ja brīvdienās plānots ģimenisks grilēšanas pasākums brīvā dabā, tad ieskaties, kādas šašliku marinādes vari pagatavot, lai maltīte izdodas īpaši garda. "Tasty" no sava arhīva izvēlējās receptes, ar ko vari iepriecināt savus mīļos.

Ja gatavo vistas gaļas marinādi, pamēģini šādi: ņem atkaulotus vistas šķiņķīšus, pieliec grieķu jogurtu, apelsīnu un tā sulu, svaigu baziliku, mazliet timiāna, mazliet ķimeņu, sāli, piparus un visu bļodā samaisi. Taisi marinādi iepriekšējā dienā. Ja vēlies vistas šašliku austrumu gaumē, tad vistai vari pievienot kumīnu, kariju un laima sulu.

Cūkgaļai izvēlies vairāk zaļumu, sīpolus, pētersīļus, sāli un piparus, maltu koriandru, pavisam viegli pievieno etiķi mitrumam un gāzētu ūdeni, un obligāti cukuru, kas piešķirs karamelizētu garšu.

Netradicionāls variants ir marinādi taisīt blenderī, kad sajauc visas sastāvdaļas, izveidojot smūtiju no garšaugiem, ķiploka, sīpola, koriandra, mazliet ūdens, svaigas citrusaugu sulas.

Svarīgi nelikt visas marinādes sastāvdaļas uzreiz uz gaļas, bet no sākuma atsevišķā bļodiņā uztaisīt marinādi un tikai tad pārliet gaļai. Marinādei jābūt pēc garšas spēcīgākai, nekā to varētu apēst tāpat, tad tā labi savilksies gaļā. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!