Foto: Shutterstock

Ziemassvētki tuvojas un laiks sāk ritēt arvien straujāk. Tik daudz ko jāpasēj šajā laikā padarīt, un neviens vien lauza galvu, ko uzdāvināt draugiem un kuplajai ģimenei. Ļoti sirsnīgas un jaukas dāvaniņas varēsi sasaiņot, ja izcepsi dažādus cepumiņus.

Tu vari veidot glītas cepumu pauniņas, tajās liekot viena veida cepumiņus vai sajaukt dažādus. Ikviens šādas dāvanas saņēmējs novērtēs tavas pūles un pievienoto sirds mīļumu smaržīgajam kārumam. Ja draugu ir daudz un ģemene liela, sāc cept cepumus jau tagad, izcepot ik pa laikam kādu jaunu cepumu veidu. Līdz svētkiem glabā cepumus slēgtā traukā. Tā līdz Ziemassvētkiem būsi sakrājusi burvīgus, smaržīgus brīnumus, kurus tev atliks tikai glīti iesaiņot.

Cepumus var likt maisiņos - gan caurspīdīgos, gan gaumīgās papīra tūtiņās, tos var salikt nelielos tornīšos vienu virs otra un apsiet ar aukliņu vai lentīti.

Vaniļas cepumi pēc 19. gadsimta receptes

Foto: Shutterstock

Trausli, smaržīgi un ļoti garšīgi. Ar bieza ievārījuma palīdzību salipina kopā divus cepumus, veidojot nelielu kūciņu. Svarīgi cepumus necept pārāk ilgi, tiem ir jābūt gaišiem.

Lasīt vairāk

Sviesta cepumi ar šokolādes glazūru un valriekstu pusītēm

Foto: Shutterstock

Gardie smilšu mīklas cepumiņi ar tumšās šokolādes glazūru un valriekstu pusītēm greznos ikvienu svētku galdu. Tos var arī iesaiņot mazās paciņās un pasniegt draugiem dāvanā.

Lasīt vairāk

Cepumi 'Sēnītes' gluži kā bērnībā

Foto: Privātais arhīvs

"Mana ģimenes "firmas" recepte ir "Sēnītes". Tā ir iegūta no mammas vecās pierakstu klades un bēniņos atrastās pannas. Tās tiek liktas galdā katros svētkos un nestas arī citiem kā cienasts," par savu ģimenes gardāko recepti stāsta Signe Griķe. Viņa to iesūtījusi Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursam. Piedāvājam to izmēģināt arī ikvienam Tasty.lv lasītājam!

Lasīt vairāk

'Garibaldi' cepumi ar rozīnēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi cepumi ar vidū paslēptām rozīnēm. Ātri pagatavojami un smaržīgi. Īpaši labi garšos kopā ar kādu bumbiņu vaniļas vai plombīra saldējuma.

Lasīt vairāk

Košie smilšu mīklas zvaigžņu cepumi ar cukura glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam viegli pagatavojami sviesta mīklas cepumi, kuru pagatavošanā noteikti iesaisti arī bērnus. Cepumus rotā ar paša pagatavotu cukura mastiku. Košie cepumi būs īsts gardums un bērnu ballītes ēdiens.

Lasīt vairāk

Dzērveņu cepumiņi

Foto: Shutterstock

Piedāvājam smaržīgus un ļoti gardus dzērveņu cepumiņus. Cepumu mīkla ar dzērveņu pildījumu tiek tīta kā rulete un, griežot mīklu šķēlēs, veidojas priecīgas, sarkanas dzērveņu spirāles.

Lasīt vairāk

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem un žāvētām plūmēm

Foto: DELFI

Pie karstas tējas krūzes, aromātiskas kafijas vai putota kakao noteikti kārojas klāt arī kāds salds našķis. Pašu gatavoti cepumi noteikti būs labākā izvēle, tāpēc izmēģini šos grēcīgi kārdinošos cepumus, kas tev noteikti neliks vilties! Ja plūmes netīk tavām garšu kārpiņām, vari tās aizvietot ar kaltētām dzērvenēm, riekstiem vai rozīnēm.

Lasīt vairāk

Cukuroti mežģīņu cepumi

Foto: Vida Press

Grezni mežģīņu cepumi, kuri ne vien lieliski garšo, bet arī izskatās tik dekoratīvi, ka vari tos izmantot pat kā eglīšu rotājumus.

Lasīt vairāk

Mutē kūstoši šokolādes cepumi

Foto: Vida Press

Trausli šokolādes cepumi, kuri ātri vien apēdas, jo ir tik gašīgi un mutē kūstoši, ka roka pati sniedzas tiem pakaļ. Bērniem noteikti patiks piedalīties dekorēšanā, izgreznojot cepumus ar cukura glazūras rakstiem.

Lasīt vairāk

Šokolādes un mandeļu cepumi ar pūdercukuru

Foto: Vida Press

Šie šokolādīgie mandeļu cepumi izskatās tik kārdinoši un ziemīgi, ka pirmā sniega gaidās tā vien gribas ļaut vaļu bērnišķīgai sajūsmai un slepus nolaizīt saldo pūdercukura kārtiņu.

Lasīt vairāk

Tumšās šokolādes cepumi ar baltās šokolādes glazūru

Foto: Vida Press

Šie cepumi neprasa nekādus komentārus, jo, kā zināms, šokolādes nekad nemēdz būt pārāk daudz. Vienkārši pagatavo un izbaudi katru kumosu!

Lasīt vairāk

Lazdu riekstu un šokolādes 'biscotti'

Foto: Vida Press

Ja tev mājās nav lazdu riekstu, nebēdā - izmanto tos, kuri tev ir pieejami. Itāļi biscotti pagatavošanai parasti izmanto mandeles un bauda šos bezgala gardos cepumus ar tasi kafijas.

Lasīt vairāk

Zemesriekstu-dateļu cepumi

Foto: Vida Press

Katrā kumosā sajūtamie rieksti, rozīnes un dateles, padara šo cepumu garšu neatvairāmu. Jau tos gatavojot, radīsies vēlme ar pirkstu iebraukt mīklas bļodā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!