Garšīgai vasarai būt! 31 recepte katrai augusta dienai
Foto: Shutterstock

Vai varat iedomāties, ka ir jau pirmais augusts? Šķiet, vēl nesen domājām par to, ko garšīgu nobaudīt jūlijā, kā mēnesis jau ir riņķī un jādomā par to, kā tvert visu, ko mums sniegs augusts. Pēc kā garšo mūsu augusts? Tie noteikti būs dārzeņi, kuriem vēl pieķērušās zemes kripatas – no lauka atnesti jaunie kartupeļi, garšīgi kabači, no kuriem pagatavot pankūkas un pildītas laiviņas, tomāti, kuri no gatavības teju sprāgst pušu, tikai, lai tiktu sagatavoti bezgalīgās salātu variācijās.

Augustā jūlija zemenes un ķiršus lēnām nomainām pret krūmmellenēm un avenēm. Bet bez tā augusts ir īstais laiks, kad baudīt krizdoles. Vai ērkšķogas jeb stiķenes, ja tā ir labskanīgāk. Beidzot mēs varam apaut kājas gumijas zābakos, paņemt tik uzticamo draugu – groziņu un asu beku nazi un doties mežā, lai grieztu gardās gailenes, baravikas, apšu bekas, bērzlapes un citas meža veltes. Un kā gan var aizmirst mēneša beigas, kad beidzot āboli būs sārti, bet bumbieri sulīgi un gatavi? Kā garšo tavs augusts?

"Manas augusta garšas ir tomāti, smaržīgi un neticami garšīgi," saka Tasty.lv redaktore Inga. Vēl viņas augusts garšo pēc gurķiem, kabačiem, baklažāniem, zaļajiem zirnīšiem un gardajām cūku pupām. Tam visam līdzās ir burvīgie garšaugi, kuri lieliski papildina teju katru maltīti – baziliks, raudene un kinza. Augustā vajag gatavot pesto, cept sacepumus, vārīt sautējumus un cept dārzeņu tartes.

Augusts man vienmēr ir bijis tāds brīvības mēnesis, kad vasaras gaidītie svētki ir nosvinēti un beidzot ir laiks apsēsties, ievilkt elpu, beidzot noticēt tam, ka vasara ir pienākusi (to gan nevarētu teikt par šo gadu), un ar visām maņām izbaudīt pēdējo mēnesi, kad tā vien gribas visu tvert, nogaršot, iesmaržot, sataustīt, lai varētu teikt - šo vasaru es tiešām izbaudīju. Un kas gan būtu bauda bez ēdiena? Zane Bitmane

Māja&Dārzs.lv redaktore Zane augustā iesaka eksperimentēt, lai atklātu jaunus garšas apvāršņus: "Ogas var būt lielisks papildinājums gaļas marinādēm, tāpēc augustā mūsu ģimene iecienījusi marinēt gaļu jāņogās, bet desertā šīs skābenās ogas dominē gaisīgā kūkā, kur pa virsu sulīgam biskvītam ir viegli apcepts olbaltums ar jāņogu un kanēļa sajaukumu."

Tieši tāpēc, gaidot brīdi, kad bumbieri saldumā piebriedīs, bet plūmes kļūs tumšas un sulīgas, iedvesmojies ar kādu no 31 receptēm, kuras esam sarūpējušas no Tasty.lv  pavārgrāmatas. Un patiesi, dienā pietiks tieši ar vienu recepti, lai iepriecinātu garšas kārpiņas. Garšīgam augustam būt!

Source

Tasty

Tags

Baudi vasaru! Apšu bekas Avenes Baklažāni Baravikas Baziliks Bērzlapes Bumbieri Cūku pupas Ērkšķogas Gailenes Garšvielas un garšaugi Gurķi Jaunie kartupeļi Kabači Kinza Ķirši Plūmes Zemenes Zirņi Tomāti Pankūkas Sautējumi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form