Foto: Shutterstock

Ukrainas nacionālās virtuves atpazīstamākais "stūrakmens" ir sālīts speķis jeb "salo" Ukraiņiem speķis ir svēta lieta, tā receptes tiek nodotas no paaudzes paaudzē un valda uzskats, ka kārtīgai saimniecei jāapgūst sālīšanas gudrības jau agrā jaunībā, citādi viņai būs visai maz izredžu iziet pie vīra. Otrs populārākais ukraiņu ēdiens ir borščs – tik tumīgs un biezs, ka tajā stāvus var iestutēt karoti. Bez diviem iepriekš minētājiem Ukraina ir izslavēta arī ar citiem gardiem ēdieniem: zrazi, pampuškas, kapustņaks, vareņiki, un, protams, valsts galvaspilsētas vārdā nosauktās kotletes un ukraiņu konditoru saldā kļūda – Kijevas torte. Lūk, 14 receptes Ukrainas virtuves iepazīšanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!