Foto: Shutterstock

Viens karstuma vilnis pārciests, kad nespējam vien atvilkt elpu un pie loga jau klauvē nākamais. Tāpēc, lai karstajās dienās nebūtu jāprāto par to, ko tad īsti apēst vai jākāro pēc auksta našķa – sagatavo gardu mājas saldējumu laicīgi jau šodien. Tādā veidā, saulei sasparojoties, atliks vien pastiept roku saldētavā un izvilkt ko gardu.

Mājās pagatavot patiešām garšīgu saldējumu nav nemaz tik grūti. Nav nepieciešama dārga ierīce, kas visu darbu dara vairāku stundu garumā – saldētos augļu vai ogu sorbetus pagatavot nemaz nav tik grūti, un tiem nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas. Bet atspirdzinošus sulas saldējumus, kas pie reizes būs izcili estētiski, pagatavot vari pats. Tagad, kad ir īstais arbūzu laiks, tas būs īstais sulas saldējumu komponents. Lai veldzējoši!

Ceptu plūmju saldējums

Foto: Shutterstock

Burvīgs augusta saldējums, kura garšas buķetē izceļas karamelizētās plūmes un medus.

Lasīt vairāk

Ķiršu saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas nav gardāks vasarā par aukstu, garšīgu saldējumu. Vēl jo vairāk, ja tas ir pašu taisīts, no sarkaniem un sulīgiem ķiršiem, veselīgā grieķu jogurta un nedaudz medus.

Lasīt vairāk

Dažādu ogu sorbets

Foto: Shutterstock

Šo recepti var izmantot, gatavojot sorbetu no jebkuriem augļiem vai ogām, bet populārākās ir zemenes, avenes un mellenes. Var izmantot arī ogu miksli. Sorbeta pagatavošanai tiek izmantotas tikai trīs sastāvdaļas: ogas, ūdens un cukura sīrups.

Lasīt vairāk

Šokolādes sorbets

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Atspirdzinošs un ledus auksts deserts tveicīgajām vasaras dienām – šokolādes sorbets. Lai gan par sorbetu parasti dēvējam tādus saldētos krēmus, kuriem pievienots pavisam nedaudz alkohola, šoreiz noteikti jāpiedēvē nosaukums šim gardajam šokolādes brīnumam. Jo mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Tropisko augļu sorbetu trio

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Eksotisko augļu vasaras našķis – trīs sorbetu veidi, kas pagatavoti no mango, papaijas un marakujas. To pagatavošana būtiski neatšķiras no tā, kā tiek gatavoti upeņu, aveņu, zemeņu un citi sorbeti no mūsu pašu ogām un augļiem. Pasniegti kopā ar piparmētru lapiņām deserta šķīvī tie būs lielisks garšas piedzīvojums. Un kas to lai zina, varbūt spirdzinošais augļu deserts iemantos īpašu vietu ēdienkartē.

Lasīt vairāk

Arbūza un melones sulas saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards saldētās sulas saldējums tikai no četrām sastāvdaļām – arbūza, melones, laima sulas un svaigi spiestas ābolu sulas. No tā visa sanāks gardi saldējumi, kuri uz kociņa gozēsies oranži rozā toņos, bet garšos vēl labāk, jo tam nebūs nekādu lieku sastāvdaļu.

Lasīt vairāk

Fiksais ogu un jogurta saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viss, kas tev būs vajadzīgs šī saldējuma pagatavošanai – saldētas ogas, jogurts un nedaudz kļavu sīrupa. Īpaši gards tas būs, ja sajauksi vairākas ogas – pa drusciņai no saldētām zemenēm, mellenēm, ķiršiem vai upenēm.

Lasīt vairāk

Mohito sorbets

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mohito var būt ne tikai dzēriens, bet karstai vasaras pēcpusdienai var pagatavot burvīgu, viegli reibinošu sorbetu. Šī deserta priekšrocība ir tā, ka to var glabāt saldētavā līdz 3 mēnešiem.

Lasīt vairāk

Zibenīgais mājas saldējums, kas gatavs divās minūtēs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika - un mājās gatavots veselīgs kārums gatavs! Šī saldējuma burvība ir ne tikai atvēsinoši spirdzinošā garša, bet arī fakts, ka tam nav nepieciešama saldējuma gatavošanas ierīce, kā arī ilga saldēšana. Viss, kas nepieciešams - izejvielas un jaudīgs blenderis, kuram pa spēkam sasmalcināt sasalušas ogas. Ļoti garšīgs variants, kā iztukšot saldētavas krājumus pirms jaunās ogu sezonas!

Lasīt vairāk

Ātrais banānu saldējums no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Šī neticami vienkāršā un gardā banānu saldējuma recepte noderēs gan aizņemtām māmiņām, gan svaigēdājiem, gan svara vērotājiem. Gaisa temperatūras svārstības nenozīmē, ka par auksto kārumu ir jāaizmirst līdz nākamajai vasarai, jo ir daudz veidu, kā tu vari saldējumu izmantot arī gada vēsajos mēnešos: pildi to plānajās pankūkās, pasniedz ar siltu ābolu pīrāgu vai, ko tur daudz, vienkārši ņem lielo karoti un našķējies.

Lasīt vairāk

Dievīgais siera kūkas saldējums

Foto: DELFI

Viens no iecienītākajiem vasaras svētku kārumiem mūsu ģimenē ir neceptā siera kūka ar dažādām sezonas ogām, tādēļ, kad pagājušajā nedēļā žurnālā Ieva ieraudzīju Lauras Dumberes recepti siera kūkas saldējumam ar upenēm, man prātā iešāvās uzreiz divas domas. Pirmā - o, man ledusskapī aizkavējušās trīs citronu krēmsiera kārbiņas, kas gaidīt gaida garšīgu pielietojumu, bet otrā - kā man pašai neienāca prātā, ka to kūku var saldēt?!

Lasīt vairāk

Pašu gatavots jogurta saldējums ar avenēm

Foto: Vida Press


Atsvaidzinoša saldējuma recepte, turklāt deserts būs draudzīgs arī tiem, kas skaita kalorijas - atšķirībā no daudziem citiem mājas saldējumiem, šim saldā krējuma un piena vietā tiek izmantots bezpiedevu jogurts!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!