Foto: Shutterstock
Lai apņēmīgie gavētāji veiksmīgi nokļūtu līdz Lielā gavēņa finišam, turpinot iesākto tradīciju, piedāvājam ēdienkarti ceturtās gavēņa nedēļas darbdienām. Kā ierasts, katrai dienai piemeklējām trīs receptes: salātus, zupu un pamatēdienu. Lai, cītīgi gavējot, tavi mati un āda nezaudētu veselīgo spīdumu, piektdienas ēdienkartē iekļāvām ēdienus, kuru sastāvā ir zivis. Ēdienkarti papildinājām arī ar pāris sātīgām un gardām bezgaļas pastētēm, kas, uzziestas uz grauzdētas maizes šķēles, ātri palīdzēs remdēt izsalkumu.

Ēdienkarte pirmdienai

Brokastis: Kraukšķīgie redīsu–gurķu salāti ar konservētiem turku zirņiem
Pusdienas: Saldais ķirbju plovs ar sviestu un rozīnēm
Vakariņas: Sarkanās paprikas un apelsīnu krēmzupa

Ēdienkarte otrdienai

Brokastis: Burkānu salāti ar rozīnēm, valriekstiem un ingvera mērci
Pusdienas: Cepta prosa austrumu gaumē – ar olām, burkāniem un zirnīšiem
Vakariņas: Viltoto vistas gaļas frikadeļu zupa

Ēdienkarte trešdienai

Brokastis: Spinātu salāti ar bietēm un olām
Pusdienas: Dārzeņu sacepums ar lēcām
Vakariņas: Makaronu un siera zupa

Ēdienkarte ceturtdienai

Brokastis: Graudainais biezpiens ar redīsiem un zaļumiem
Pusdienas: Ātrie makaroni ar pupiņām un tomātiem
Vakariņas: Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu

Ēdienkarte piektdienai

Brokastis: Tunča salāti ar svaigu gurķi un jogurta–ķiploku mērci
Pusdienas: Siļķu rullīši ar bietēs marinētiem sīpoliem, biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Vakariņas: Ātrā tunča–turku zirņu zupa

Padoms: ja starp trīs galvenajām dienas ēdienreizēm tevi moka izsalkums, ko neizdodas remdēt, graužot salātlapas, tad pagatavo kādu no mūsu piedāvātajām bezgaļas pastētēm, ko vari, iepildītu aizvākojamā trauciņā, uzglabāt ledusskapī vismaz 3–4 dienas.

Visas ēdienkartē norādītās receptes atradīsi mūsu sarūpētajā izlasē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!