Gavēņa finiša taisne: 10 receptes pēdējām atslodzes dienām
Foto: Shutterstock

Lielais gavēnis strauji tuvojas noslēgumam – atlikušas vien pēdējās 10 dienas līdz tā beigām 24. martā. Taču tas nenozīmē, ka varam vēl ķerties pie pirmās karbonādes. Atlikušās atslodzes dienas jāiztur godam, palutinot sevi ar garšīgām un arī veselīgām veģetārām maltītēm.

Tā kā pavasaris jau klauvē pie durvīm, atlikušajās gavēņa dienās var sevi palutināt ar gardajiem grieķu salātiem – būs gan deva vitamīnu no svaigajiem dārzeņiem, gan olbaltumvielas no fetas siera. Ja dikti kārojas karbonādes – pagatavo to veģetāro variantu no milzīgās šķēlēs sagriezta ziedkāposta. Rezultāts būs interesants, bet maltīte – pietiekami sātīga un barojoša, lai vēders neburkšķētu.

Tāpat joprojām gavēņa pēdējās dienās aktuālas ir zupas – krēmzupas, ātrās dārzeņu zupas un citas. Sevi var palutināt ar klimpu zupu, izvārot tās karstā dārzeņu buljonā vai pienā. Bet, ja gribas ko nedaudz kreptīgāku, reizē neaizmirstot par figūru, tad vienkāršas kartupeļu pankūkas būs tieši laikā, lai tās gardi kūpošas pasniegtu visai ģimenei vakariņās.

Source

Tasty

Tags

Gavēnis Biezzupas un krēmzupas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form