Foto: Shutterstock
Lai tiem, kuri pirms Lieldienām nolēmuši ievērot gavēni, nenāktos piedzīvot vājuma brīžus, kad gribas mest visu pie malas, badīgi uzklūpot kotletēm, mēs piedāvājam 18 veidus, kā pagatavot kāpostus tik garšīgi, ka pat aizmirsīsi par gaļu.

Ir daudz un dažādu veidu, kā pagatavot kāpostus, atklājot sev to garšu arvien jaunos veidos: cepti, sautēti, tvaicēti, vārīti un pat grilēti, turklāt no kāpostiem sanāks arī ļoti gardas veģetārās šniceles un kotletes. No šī maciņam draudzīgā dārzeņa var pagatavot arī sulīgu pildījumu mutē kūstošiem pīrādziņiem – gan ceptiem krāsnī, gan uz pannas, gan eļļā vārītiem. Izcep lielo plāti, lai nākamajā dienā būtu ko paķert līdzi ātrai izsalkuma remdēšanai darbā vai skolā.

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkāršai un ātrai maltītei lielās šķēlēs sagrieztus kāpostus pārslaki ar eļļu vai kausētu sviestu, apkaisi ar garšvielām un – krāsnī iekšā, līdz tie iemanto zeltainu "iedegumu". Ja vēlies, neilgi pirms cepšanas beigām šķēles vari pārkaisīt ar rīvētu sieru. Pasniegšanai skābo krējumu samaisi ar ķiploku, kapātiem zaļumiem un pierīvē tomātu vai marinētu gurķi.

Garšas kārpiņas noteikti būs sajūsmā arī par sātīgu kāpostu sacepumu vai kāpostiem pildītu plātsmaizi, ko kāri notiesāt pa gabaliņam vien. Savukārt klasisku vērtību cienītāji novērtēs kāpostu tīteņus bez kripatiņas gaļas pildījumā vai apelsīnu sulā štovētus saldskābos kāpostiņus, kas īpaši labi ies pie dūšas ar glāzi kefīra, piekožot šķēli rupjmaizes.

  • Lai uzzinātu noderīgus padomus, kādēļ ieturēt gavēni un kā gavēt pareizi, nenodarot kaitējumu organismam, izlasi šo rakstu.

Lai labi garšo!

Rīvmaizē panētas kāpostu kotletes

Gardas kāpostu kotletes – ne tikai veģetāriešiem. Īpaši labi garšos ar skābu krējumu vai jogurta-ķiploku mērci ar zaļumiem.

Lasīt vairāk

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Fritēti kāpostu pīrādziņi

Pannā cepti vai eļļā vārīti kāpostu pīrādziņi.

Lasīt vairāk

Kāpostu tīteņi ar sēnēm

Kurš vēlas kāpostu tīteņus ar sēnēm? Nekad tādus neesat ēduši? Tiešām? Tad noderēs šī foto recepte.

Lasīt vairāk

Bezgrēka štovētie kāpostiņi – saldskābi un īpaši gardi

Galvenais, kas nepieciešams, lai štovēti kāposti izdotos patiešām garšīgi, ir ne jau liels gaļas gabals, ko tiem pievienot, bet kvalitatīvi skābie kāposti. Štovēšanai labāk izmanto mammas vai lauku radu ieburkotos kāpostiņus, bet, ja šādas iespējas nav, tad pērc tos tirgū pie zināma pārdevēja, kur tos iespējams iepriekš nogaršot. Šī recepte ir ģeniāli vienkārša – bez nogurdinošiem priekšdarbiem un liekām kalorijām, bet rezultāts būs tik gards, ka par gaļas trūkumu kāpostos noteikti nebūs jāsūdzas.

Lasīt vairāk

Jauno kāpostu un sīpolu sautējums pannā

Pavisam ātra un vienkārša recepte vasaras vakariņām no sērijas "kad algas diena tikai aizparīt, bet mājās nekā nav". Savu vakariņu recepti atsūtījusi Elza.

Lasīt vairāk

Gaisīga mīkla pannā ceptiem pīrādziņiem un to pildījumu varianti

Šī pufīgā mīkla ir ideāli piemērota gan belašiem, gan pannā ceptiem pīrādziņiem ar dažādiem pildījumiem. Pārbaudītu mīklas recepti, kas uzieta interneta vietnē "Ovkuse", iesaka Kristīne Ļūļa.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgi kartupeļu pončiki ar kāpostu pildījumu

Kartupeļu pončiki ar kāpostu pildījumu ir kā radīti sātīgām vakariņām, it īpaši, ja pasniegsi tos ar skābo krējumu.

Lasīt vairāk

Veģetārā kāpostu šnicele

Veģetārās kāpostu šniceles recepti piedāvā "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Liesā gavēņa zupa ar griķiem un skābētiem gurķiem

Ātri un vienkārši pagatavojama dārzeņu zupa gavēņa laika ēdienkartes atsvaidzināšanai. Īpašu garšas noti zupai piešķir griķi, salikumā ar skābētiem gurķiem. Šo garšu kombināciju nudien ir vērts izmēģināt!

Lasīt vairāk

Kāpostu pīrāgs ar vārītām olām un ceptiem sīpoliem

Rauga mīklas pīrāgs ar sulīgu svaigo kāpostu, cieti vārītu olu un zeltaini apceptu sīpolu pildījumu īstam garšu baudījumam.

Lasīt vairāk

Vienkāršais kāpostu pīrāgs

Dažāda veida kāpostu pīrāgi ir krievu virtuves klasika – gardi, sulīgi un ļoti sātīgi. Šoreiz piedāvājam recepti ar kāpostu un vārītu olu pildījumu. Skābo krējumu, kas nepieciešams mīklas pagatavošanai, droši var aizstāt ar kefīru.

Lasīt vairāk

Kāpostu un kartupeļu biezenis ar plaucētu olu

Vienkārša vasarīgu pusdienu maltīte. Kāpostu un kartupeļu biezeni var pasniegt ne tikai ar plaucētu olu. Tās vietā var būt arī cepta gaļa vai zivis.

Lasīt vairāk

Gardās kāpostu kotletes

Kāpostu kotletes ir sulīgas, gardas un vienkārši pagatavojamas. Vari tās pasniegt ne vien kā piedevu, bet arī kā pamatēdienu. Pat jaunākie ģimenes locekļi, kuri lielākoties nav sajūsmā par sautētiem vai tvaicētiem kāpostiem, ne vien ar gardu muti noēdīs zeltaini kraukšķīgās kotletes, bet noteikti prasīs papildporciju. It īpaši, ja kā piedevu pasniegsi skābo krējumu vai sēņu mērci.

Lasīt vairāk

Kāpostu tīteņi ar sēnēm un griķiem

Ļoti gardi kāpostu tīteņi, kas pildīti ar mazliet citādākām sastāvdaļām – griķiem un sēnēm. Pasniedz, kamēr vēl silti – ar zaļumiem un kādu auksta skābā krējuma karoti.

Lasīt vairāk

Biezpiena mīklas kāpostu pīrāgs

Garšīgs un ļoti vienkārši pagatavojams lielais kāpostu pīrāgs, kas gan vairāk līdzinās kārdinošai kūkai. Biezpiena mīkla būs gatava dažās minūtēs, izceptā pīrāga maize ir mīksta un gaisīga.

Lasīt vairāk

Kāpostu-burkānu plācenīši

Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.

Lasīt vairāk

Kāpostu sacepums ar tomātiem un siera 'cepuri'

Pusdienām vai launagam, ēdienkartes dažādošanai noderēs šī kāpostu sacepuma recepte.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!