Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pastas ēdieni mums nereti asociējas tikai ar sātīgu maltīti, kas devīgi papildināta ar miltainā mērcē vai saldajā krējumā slīgstošām gaļas bumbiņām vai brangu siera "cepuri", tādēļ pavasara gaidās daudzi ar skubu nolemj izslēgt makaronus no savas ēdienkartes. Tomēr tas ir gluži lieki, jo darbdienu vakariem tik ļoti parocīgos pastas ēdienus var pagatavot arī pavasarīgi vieglus, uzburot šķīvī skaistu mākslas darbu, kas papildināts ar dzīvespriecīgi krāsainiem dārzeņu gabaliņiem, sulīgi zaļām spinātu lapiņām un aromātisku pesto vai kādu gardu mērci.

Lielā gavēņa priekšpēdējai nedēļai šoreiz izvēlējāmies 20 garšīgus un ātri pagatavojamus makaronu ēdienus, lai pierādītu, ka šis ārkārtīgi populārais produkts var būt darbdienu vakariņu karalis arī bez kripatiņas gaļas.

Ja vēlies maltīti padarīt vēl veselīgāku, izvēlies pilngraudu makaronus, kas ir bagātāki ar šķiedrvielām un sniegs tev ilgstošāku sāta sajūtu. Ja receptē paredzēta siera pievienošana, izvēlies produktu ar samazinātu tauku daudzumu, bet saldo krējumu vari aizstāt ar bezpiedevu jogurtu vai kokosriekstu pienu.

Lai labi garšo!

Pasta ar zaļumiem un fetu


Vieglāka pastas versija – ar krāsainiem tomātiem, spinātu pesto un rukolu. Līdzsvaram – nedaudz sāļais fetas siers. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore.

Lasīt vairāk

Makaroni krēmīgā saulē kaltētu tomātu mērcē


Pusdienas vai vakariņas, makaroni sātīgai maltītei vienmēr ir laba doma. Ierastie makaroni garšos pavisam citādāk, ja pagatavosi mērci no saldā krējuma un saulē kaltētiem tomātiem.

Lasīt vairāk

Gardie makaroni ar cukīni un sieru


Ļoti garšīgs veids, kā izmantot sulīgos cukīni vai kabačus, kombinējot tos ar vienkāršām, katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām. Šis ātri pagatavojamais ēdiens būs īsts glābiņš reizēs, kad pēc nogurdinošas darbdienas nav vēlmes ilgi rosīties virtuvē.

Lasīt vairāk

Pasta ar sezonas dārzeņiem saldā krējuma mērcē


Pasta pusdienās vai vakariņās bieži vien šķiet labākā doma, ko pagatavot. Ātri, vienkārši un garšīgi! Arī šī recepte neliks vilties.

Lasīt vairāk

'Penne' pasta krēmīgā ķirbju mērcē


Īsta ģimenes maltīte, jo ar krēmīgo mērci pat nemanot arī mazajiem var "iemānīt" brīžam ne vienmēr mīlēto ķirbi. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore un "Dobeles dzirnavnieks".

Lasīt vairāk

Spageti saldā krējuma mērcē ar spinātiem


Ja ledusskapī glabājas bunte spinātu, bet zupa nešķiet tas kārdinošākais veids, kā tos likt lietā, pagatavo sātīgu maltīti no spageti, zaļumus liekot lietā mērces gatavošanā. Krēmīgi, sātīgi un vasarīgi!

Lasīt vairāk

Pilngraudu makaroni ar tomātiem un sieru


Pavisam ātri un vienkārši pagatavojama maltīte – makaroni ar apceptiem tomātiem, olām un sieru. Recepti iesūtījusi Aija, viena no Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursa dalībniecēm.

Lasīt vairāk

Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu


Kad rīsi, griķi, makaroni un citi ikdienā bieži gatavoti ēdieni apnikuši, vērts izmēģināt kaneloni, kas sacepti vienā pannā, pabaros visu izsalkušo ģimeni, un paliks vēl pāri nākamās dienas pusdienām.

Lasīt vairāk

Krēmīgs makaronu sacepums ar Parmezāna garoziņu


Makaroni ar krēmīgu siera mērci un zeltainu Parmezāna garoziņu, papildināti ar atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem, piestāv mājīgām ģimenes vakariņām. Īsti vēderprieki gan lieliem, gan maziem!

Lasīt vairāk

Smalkie pastas gliemežvāciņi ar sēnēm krējuma mērcē

Foto: Shutterstock


Mazie pastas gliemežvāciņi jeb orecchiette ir lieliski piemēroti, lai tos pagatavotu maigā saldā krējuma mērcē. Klāt pievienotās apceptās sēnes un pētersīļi pacels septītajās debesīs ar katru apēsto kumosu. Iepriecini sevi un mīļos pusdienās!

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī gatavoti makaroni ar dārzeņu pildījumu


Ar papriku un cukīni pildīti lielie gliemežvāku formas makaroni veģetārām pusdienām vai vakariņām. Cepeškrāsnī apceptos makaronus baudi kopā ar karstu balto mērci (tā paslēpusies zem gliemežvāciņiem) un aromātisko baziliku.

Lasīt vairāk

Fusilli pasta ar baklažāniem pikantā tomātu mērcē


Sātīgā, pikantā pasta ar baklažāniem ir ideāli piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ikdienas uzturā nelieto piena produktus. Labi garšos arī tad, ja otrreiz uzsildīta. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Klasiskie makaroni ar sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Pajautājiet jebkuram bērnam, kas ir viņa mīļākais ēdiens, ja neskaita kartupeļu frī! Atbilde būs - makaroni ar sieru! Un arī visparastākos makaronus ar sieru var pagatavot tā, ka maltīte būs izsmalcināta un to novērtēs arī īsti gardēži. Pie darba!

Lasīt vairāk

Tagliatelle makaroni ar spinātiem un ķiršu tomātiem


Ķiršu tomātiņi, spināti, zemesrieksti un balzamiko - izcila piedeva tavai iecienītākajai pastai. Pagatavo izsmalcināti vienkāršas vakariņas vienā acumirklī.

Lasīt vairāk

Makaroni ar valriekstu un grilētas paprikas pesto


Makaroni ar valriekstu un grilētas paprikas pesto neliks vilties nevienam. Garšīgā, riekstainā pesto mērce, kas papildināta ar fantastisko maskarponi, dos sātu un apmierinājumu. Pesto pagatavošanai būs vajadzīgas grilētas paprikas, kuras vari cept cepeškrāsnī pati vai izmantot jau konservētas paprikas.

Lasīt vairāk

Pasta ar zilo sieru, spinātiem un ciedru riekstiem


Vienkārša ideja, kā ātri pagatavot maltīti un atgūt enerģiju pēc nogurdinošas dienas. Spinātu lapas piešķirs makaroniem svaigumu, zilais siers - pikantumu, savukārt ciedru rieksti - kraukšķīgumu un papildu sātīgumu. Lai labi garšo!

Lasīt vairāk

'Tagliatelle' pasta ar puraviem un papriku


Garda un itāliska maltīte pusdienām vai vieglām vakariņām. Tagliatelle nūdeles šķīvī mīsies ar puraviem un košām paprikas šķēlītēm, bet garšu atsvaidzinās timiāns. Asumiņu maltītei piedos ne vien ķiploks, bet druska čili.

Lasīt vairāk

Vakariņas Itālijā: pasta ar sēnēm, saulē kaltētiem tomātiem un parmezānu

Foto: Vida Press


Ceļojumos vēders kurkst divtik skaļi un ar skubu jāmeklē, kur remdēt izsalkumu. Ēst kafejnīcās un restorānos nav lēts prieks, tādēļ ceļojumā pa Itāliju izmantojām īrēta dzīvokļa priekšrocības un gatavojām mājās, lūk, rezultāts.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamā pilngraudu pasta tomātu mērcē


Lai pagatavotu šo ēdienu, tev vajadzēs tikai 15 minūtes laika, taču tas ir pietiekami, lai iegūtu ļoti garšīgu un sātīgu maltīti!

Lasīt vairāk

Makaronu un ziedkāpostu sacepums


Ātrais makaronu un ziedkāpostu sacepums ar kūstošu sieru un pētersīļiem. Garšos lieliski kā pusdienās, tā vakariņās.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!