Grilēti lavaša rullīši – sezonas karstākais jaunums: 14 kārdinošas receptes
Foto: Shutterstock

Šķēlēs sagrieztus lavaša rullīšus ir ierasts pasniegt kā auksto uzkodu, taču grilēti lavaša rullīši ir ģeniāls risinājums piknikam pie dabas krūts vai vasarīgai dārza ballītei. Rullīšus vari pagatavot jau iepriekš un pildīt ar teju visu, ko sirds kāro. Pāris minūtes no katras puses uzsildīti uz grila, rullīši kļūs vēl gardāki, it īpaši, ja viena no pildījuma sastāvdaļām būs siers.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pirms lavaša (vari izmantot arī tortiljas plāksnes) pildīšanas, apsmidzini to ar ūdeni vai ar mitru plaukstu viegli saslapini – šādi lavašs būs elastīgāks un rullējot neplīsīs. Vari pirms rullēšanas iezied lavašu ar kādu mērcīti vai kausēto sieru.

Lavaša pildīšanai vari izmantot gan dažāda veida gaļu (kūpinātu šķiņķi, desas šķēles, apceptas vistas filejas, cūkgaļas vai liellopa gaļas strēmelītes, šķēlītēs sagrieztas vakardienas kotletes, karbonādes vai cepeti, žāvētas vistas šķēles, ceptus šašlikus vai kebabus u.c.), gan jūras veltes (apceptas garneles, marinētas mīdijas, fritētus kalmāru gredzenus u.c.), gan dažādas zivis (kūpinātu, tvaicētu vai mazsālītu lasi, mencas kotletītes, fritētus zivju "pirkstiņus" u.c.).

Bezgaļas variantā lieliski garšos grilēti lavaša rullīši, kas pildīti ar grilētiem dārzeņiem, konservētām pupiņām, sieru, sparģeļiem, omleti vai, piemēram, grilētu halloumi sieru.

Viena no svarīgākajām lavaša rullīšu sastāvdaļām ir pareizi piemeklēta mērce. Šeit vari pašpikot idejas.

Kraukšķīgumu grilētajiem rullīšiem piešķirs salātlapas un dažādi dārzeņi (paprika, seleriju kāti, pakčojs, svaigi, sālīti vai marinēti gurķi, redīsi, pākšu pupiņas, sarkano kāpostu vai burkānu strēmelītes u.c.). Neaizmirsti pievienot arī aromātiskus garšaugus un zaļumus.

Lai pildījums pa malām neveltos ārā un lavaša rullīši neizjuktu, pirms rullēšanas noloki lavaša vai tortiljas sānu malas uz iekšu, kā tas parādīts šajā video.

Viens no vienkāršākajiem, bet tajā pašā laikā vasarīgākajiem un gardākajiem lavaša rullīšu pildījuma veidiem ir šāds: iezied lavašu ar bazilika pesto, izklāj ar salātlapām, izkārto uz lavaša plānas tomātu un mocarellas siera šķēles, papildini visu ar svaiga bazilika lapām. Satin, uzsildi uz grila pāris minūtes no katras puses un izbaudi!

Iedvesmai piedāvājam vēl 14 karsto rullīšu pildījumu idejas. Lai garšīgas tev šīs brīvdienas!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form