Foto: Shutterstock
Ja kaut kur teikts, ka jāierodas ar groziņiem, to mierīgi var uztvert burtiski. Groziņi ar sāļu un saldu pildījumu garšo visiem!

Groziņi ir lielisks izgudrojums – ne nazi un dakšiņu nevajag, tikai mazu šķīvīti (ko vēlams nepārkraut). Kā ballīšu klasika, groziņi ar dažāda veida pildījumiem stabili notur līderpozīcijas gan darba, gan mājas ballītēs. Drusku noņemšanās ir, nenoliedzami, jo groziņus vajag padaudz – tiem ir tendence ātri pazust. Bet noņemšanās galu galā ir ar visu. Un Jaunā gada ballītē gribas tādu aušīgāku un brīvāku galdu, kur neviens nav piesiets pie šķīvja un cepeša gabala. Groziņi ir ideāla izvēle. Ja vien... ja vien visi tūkstošpadsmit groziņi nav pildīti ar vecajiem (ne vārda burtiskā nozīmē), labajiem siera salātiem.

Groziņi ar siera salātiem – tā, protams, ir klasika. Bet vai siera salāti ir vienīgie pasaulē, kurus var ieguldīt sāļajā groziņā, laiviņā vai pusriekstiņā (ir redzētas arī tādas sagataves)? Ne tuvu! Tāpēc vērts paraudzīties uz groziņu pildījumu ar plašāku skatu un sapildīt tos ar dažādiem pildījumiem. Interesantāk, garšīgāk un radošāk! Un "Tasty" ir idejas – skati zemāk!

Runājot par pašiem groziņiem, ir izvēle. Var tos cept mājās pats – tad vienmēr zināsi, no kā tie sastāv, un tajos nebūs dažādu e un citu alfabēta burtu, kas tajos patiesībā ir pilnīgi lieki. Protams, laiku tas prasa, bet – groziņi būs tieši tik labi, svaigi, trausli un kvalitatīvi, kā iecerēts.

Trīs receptes, kā izcept lieliskus groziņus pildīšanai

Bet neviens nekad nenosodīs tevi, ja izlemsi groziņus pirkt veikalā un pašrocīgi gatavosi tiem tikai pildījumus. Jo pildījumi – tas nav "tikai". Lai cik izcili būtu paši groziņi, galvenais ir un paliek pildījums. Protams, efektu veido abi kopā – trauslais, bet vienlaikus pietiekami izturīgais groziņš, ne par stipru, ne par maigu garšā, un gardais pildījums. Un tomēr un tomēr – groziņu jautājumā pildījums spēlē pirmo vijoli. Tam ir jābūt garšīgam, ne pārlieku sātīgam, tomēr tādam, lai, apēdot pat vienu groziņu, cilvēks justos mazliet iestiprinājies. Pildījumam jābūt arī daudzveidīgam, lai groziņu šķīvis vai paplāte nepārvēršas par brutālu siera salātu reklāmu, bet pārsteidz ar garšu, struktūru un dizaina daudzveidību. Groziņš – te ir, kur izvērsties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!