Iešūpojies garšīgai vasarai - 30 receptes katrai jūnija dienai
Foto: Shutterstock

Kā garšo tavs jūnijs? Mūsējais - pēc skābenēm un rabarberiem, ko steidzam ēst vai saglabāt ziemai līdz Jāņiem, jo vēlāk tos vairs nevarot ēst. Vēl mūsu jūnijs garšo pēc pirmajām zemenēm un kraukšķīgiem redīsiem, ko ēdam tāpat no dobes, ar sauju notraušot pielipušo zemi. Šis laiks pilnīgi noteikti smaržo un garšo pēc ceriņiem, peonijām un pīpenēm, svaigi plauta mauriņa, ņiprām dillēm un aromātiska bazilika, aukstās zupas un ķimeņu siera, kā arī, protams, pēc jāņugunīm, alus un prieka par garām un saulainām dienām!

Diemžēl vasara pie mums ir īsa, tādēļ ar iešūpošanos siltajai sezonai nevajag kavēties, jāsteidz tvert viss, ko sezona sniedz. Pirmkārt jau garšas baudas - par diētām aizmirstiet, zaļajā sezonā kalorijas skaitīt nav prāta darbs! 

"Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu pati baudīt neskaitāmas lapu salātu variācijas – piemājas dārzā atliek vien saplūkt kādu saujiņu zaļumu, piegriezt redīsus un zemenes, un tad – pārliet visam pāri balzamiko krēmu vai pesto. Pie reizes noteikti jāiekurina arī grils, un jāpagatavo kāda Gaujā noķerta zivs vai perfekts steiks," par savu jūnija garšu stāsta "Tasty.lv" redaktore Ketija.

No bērnības vienmēr atcerēšos omes gatavotos uzpūteņus. Siltajās dienās tie ir īpaši gardi, liekot uzpūteni dziļā šķīvī, un klāt pielejot aukstu pienu. Jūnijam pavisam noteikti piestāv arī gaisīgie bezē, tāpēc ar sajūsmu gaidu dienas, kad varu smelties iedvesmu no māsas, kura gatavo fantastiskas "Pavlovas" kūkas. Ketija Nuķe

Bet, kamēr vēl zivs Gaujā nav noķerta un māsa nav izcepusi "Pavlovu", iesakām iešūpoties vasarai ar kādu no šīm 30 "Tasty.lv" jūnija idejām, ko izvēlējusies mūsu komanda - Ketija, Inga un Egita. Izbaudiet jūniju no sirds!

Source

Tags

Aukstās zupas Rabarberi Redīsi Skābenes Zemenes
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form