Foto: Shutterstock

Rabarberi nav tikai plātsmaizes, kūkas, ķīseļi un uzpūteņi. Rabarberi ir arī labs pamats ziemas krājumiem, sākot ar ievārījumiem, beidzot ar sukādēm.

Pesimists teiks: "Rau, rabarberi jau izauguši, tūlīt Jāņi, un tad jau dienas paliks īsākas, un rabarberus ar vairs ēst nevarēs, viss uz galu..." Optimists priecāsies: "O, rabarberi! Vasara! Plātsmaizes! Rauši!" Praktiķis vēsā mierā aptaujās draugus, kuram kas aug, izpētīs rababeru cenas tirgū un veikalā, izrēķinās, cik kātus ēst tūlīt, kādas kūkas cept, cik sasaldēt un cik savārīt ziemai. Mācīsimies no praktiķiem – viņi jau nu gan zina, kā vislabāk izlietot rabarberus!

Ievārījumi pankūkām un rīta putrai

Foto: Shutterstock


Rabarberu ievārījums, džems vai marmelāde? Viss garšo izcili! Nav pat jātaupa ziemai, šādu piedevu pie pankūkām kārumnieki novērtēs arī vasarā! Rabarbers ir tāds čalis, kurš uz randiņu gatavs iet ar dažādām garšām – gan vietējām, gan aizjūras, draudzēsies gan ar banāniem, gan zemenēm, gan ar piparmētrām un citroniem, gan kanēli un ingveru. Viņš var būt gan maigs, gan pikants, šis lieliskais čalis rabarbers!

Atspirdzinājumam

Foto: Shutterstock


Gribi gardu atspirdzinājumu vasarā? Vāri rabarberu sīrupu jau tagad! Ir gan risks, ka izdzersies jau pirmajās vasaras ballītēs, bet pietaupi kādu pudeli – labi noderēs arī pie karstajiem dzērieniem ziemā! Ja gribi pikantāku, nežēlo garšvielas: noderēs gan anīss, gan nedaudz čili pipariņa!

Saldētavas un paša priekam

Foto: Shutterstock


Rabarberi ir pirmie, kas ielīksmo tukšo saldētavu, jo visi krājumi ap rabarberu laiku jau ir izlietoti, bet jauni nav vēl sakrāmēti. Labi, kāds tālredzīgi tur ielicis lakšu pesto un bērzu sulas, bet citādi – saldētava gaidīt gaida, lai kāds to piepilda.

Gabaliņos sagrieztie rabarberi ir laba investīcija rudenim un ziemai: varēsi gan cept plātsmaizes, gan pārvērst tos ievārījumos un uzpūteņos. Tagad sasaldētie rabarberi noderēs arī vēlāk vasarā, kad vēlēsies atdzesēt ūdeni un piešķirt tam garšu.

Pikantam baudījumam

Foto: Shutterstock


Ja rabarberam pieveino ķiplokus, čili un citas efektīgas garšvielas un vāra pietiekami ilgi, iegūst pikantu čatniju, kas prasīties prasās nonākt uz kārdinoša ceptas gaļas gabala vai svaigi apgrauzdētas maizītes!

Uz kārā zoba

Foto: Shutterstock


Ja ir daudz rabarberu, daudz cukura un daudz laika, var mest sev izaicinājumu un pagatavot rabarberu sukādes, ko vēlāk pievienot dažādiem cepumiem, sacepumiem vai vienkārši tāpat uzgrauzt, skatoties seriālus un baudot tēju. Tiesa, nav iespējams garantēt, ka sukādes sagaidīs ziemu un seriālu sezonu. Tās apēdas ļoti ātri!

Esi gatavs rabarberus pārvērst gardos ziemas krājumos? Rau, "Tasty" ir vesela kaudze ar lieliskām receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!