Foto: Shutterstock
Par tveici noteikti nevar sūdzēties Vidusjūras zemes, un par to droši vien varam vien apskaust tos, kas tur dzīvo, taču kādu labumu no silto zemju iemītniekiem varam aizlienēt arī mēs, un tā ir virtuve. Ja nav iespējas ceļot uz Franciju, Itāliju, Grieķiju vai citām saulainajām zemēm, pagatavo kādu šejieniešu ēdienu un vismaz ar garšu kārpiņām izjutīsi īstenu baudu.

Ja kaut reizi būts kādā no Vidusjūras zemēm, noteikti piekritīsi tam, ka ir vērts doties uz saulainajām valstīm kaut vai tikai ēdiena dēļ. Vai tas ir noskaņas vai saules siltumu uzņemto augļu un dārzeņu dēļ, bet itin viss garšo lieliski. Krēmīgs risoto, bagātīgā mērcē pasniegta pasta, kārdinoši sacepta lazanja, svaigie grieķu salāti, atspirdzinošais gaspačo, un ne tikai. Ēdienu tik daudz, ka ik dienu varētu gatavot ko jaunu un pat tad nepagūtu izmēģināt līdz vasaras beigām visu iespējamo.

Iedvesmojoties no Vidusjūras virtuves, apkopojām iecienītas ''Tasty'' receptes, kas palīdzēs ar garšas kārpiņām sajust saulaino Itāliju, šarmanto Franciju, krāsaino Grieķiju un karstasanīgo Spāniju. Starp receptēm atradīsi gan kaut ko kreptīgāku un sātīgāku, gan karstām vasaras dienām piemērotāku, kad neko daudz ēst negribas. Piemēram, grieķu salāti, ratatujs un gaspačo būs pašā laikā neliela izsalkuma remdēšanai, savukārt pasta, lazanja, musaka un garneles saldā krējuma mērcē būs smeķīgāki ēdieni laiskai baudīšanai.

Lai vasara ienāk virtuvē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!