Foto: Shutterstock
Ķirbji šur, ķirbji tur… Protams, gardi tie ir, bet – cik nu var ēst ķirbju zupas, vai ne? Ja meklē kādu citu alternatīvu maigām krēmzupām (un ne tikai), tad tālu nav jālūkojas – noderēs augusta beigās iekonservētie tomāti. No tiem varēsi pagatavot ātrās zupas, kas liks ar karoti kaut nedaudz aizceļot vasaras garšās, lai sasildītos.

Dāmām noteikti garšos vieglākas tomātu krēmzupas un biezzupas, ko papildināt ar kādu grauzdiņu, saujiņu vārītu lēcu, turku zirņu vai citu cietāku piedevu kontrastam. Krēmzupu pagatavošanai pati labākā izvēle būs konservētie tomāti, jo tos atliks tikai uzkarsēt kopā ar sakapātiem sīpoliem, pievienot mazliet karsta buljona, sablendēt un zupa gatava.

Bet, ja mājās ir kāds prasīgs vīrietis, kuram obligāti katrā maltītē nepieciešama porcija gaļas, nebēdā – "Tasty" krājumos var atrast tomātu zupas, ar ko izdabāt abiem ēdājiem. Piemēram, izmantojot jau pieminētos konservētos tomātus, var pagatavot tomātu zupu ar kāpostiem un frikadelēm, klāt pievienojot arī kādu sauju konservēto pupiņu. Tāpat vari noskaņoties karstasinīgajai Meksikai un pagatavot aso tomātu zupu ar vistu vai jūras veltēm spāniski itāliskās noskaņās. Lai labi garšo!

Krāsnī ceptu tomātu biezzupa ar grauzdiņiem un baziliku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Aromātiska, karsta un nedaudz pikanta biezzupa ar kraukšķīgiem maizes gabaliņiem. Tieši tas, kas vajadzīgs vējainā ziemas dienā, lai sasildītos!

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.

Lasīt vairāk

Burkānu un tomātu zupa ar kokosriekstu pienu

Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.

Lasīt vairāk

Ātrā tomātu zupa ar konservētām pupiņām

Foto: Privātais arhīvs

Lasīt vairāk

Ātrā konservēto tomātu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.

Lasīt vairāk

Tomātu krēmzupa

Garda tomātu krēmzupa, kurai pievienoti sarkanie sīpoli un ķiploki izteiksmīgākai garšai. Tam visam pa virsu sāļais Parmezāna siers. Lieliska maltīte, lai sasildītos vēsajās rudens dienās.

Lasīt vairāk

Tomātu biezzupa ar lēcām

Garda tomātu zupa, kas noderēs ēdienkartes dažādošanai.

Lasīt vairāk

Paprikas un tomātu zupa ar pesto grauzdiņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nedaudz pikanta paprikas un tomātu krēmzupa, kas sasildīs aukstajās dienās. Tai klāt pagatavo siltus un kraukšķīgus maizes grauzdiņus, kas apziesti ar paša gatavotu pesto un Čedaras sieru.

Lasīt vairāk

Tomātu biezzupa ar pupiņām

Šai biezzupai ir ne tikai koša krāsa, bet arī izteiksmīga garša. Sātīga, aromātiska ar kraukšķīgiem ķiploku grauzdiņiem un nedaudz asu pēcgašu - tomātu zupa atgādina saulaino Provansu un gaidāmo vasaru...

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām

Foto: Vida Press

Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!

Lasīt vairāk

Asā tomātu zupa ar jūras veltēm

Zupa, kas atdzīvinās visas garšas kārpiņas - asā tomātu zupa ar jūras veltēm!

Lasīt vairāk

Vienkārši pagatavojama tomātu biezzupa ar vistu meksikāņu gaumē

Foto: iStock

Vienkārši pagatavojama tomātu zupa ar vistu, kam vēl vairāk meksikāņu temperamenta piešķirsi, pievienojot svaigu vai kaltētu čili. Tāpat šai zupai piestāv arī dažādi svaigi zaļumi, piemēram, pētersīļi vai kinza.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar frikadelēm

Foto: Privātais arhīvs

Kādudien domāju, ko pagatavot pusdienām. Doma skaidra - zupu! Garšas kārpiņas vēl atceras nesen gatavotu saldskābo tomātu zupu, tad nolēmu gatavot ko līdzīgu. Ne tik izteikti saldskābu, un šoreiz ar frikadelēm. Gatavošana nav no sarežģītākajām, bet rezultāts garšoja visai saimei!

Lasīt vairāk

Karstā tomātu zupa ar ceptu siermaizi

Foto: Shutterstock

Karstā tomātu zupa ar ceptu siermaizi - sātīgām vakariņām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!