Jūnijs ir saldi smaržīgs un salds laiks. Vēl mirklis, un sāksies arī medaini saldā liepu ziedēšana... Tā vien gribas jūniju iekonservēt burciņās, lai pietiek ilgākam laikam. Un, ziniet, tas ir iespējams! Dalāmies ar romantiskākajām jūnija ziedu izmantošanas receptēm!
Dažas lietas vienmēr vērts atcerēties, ēdienu un dzērienu receptēs izmantojot ziedus. Pirmkārt, uzmanīgi jāizvēlas ziedu plūkšanas vieta. Vajadzētu pārliecināties, ka ceriņu krūmi nav apsmidzināti ne ar kādām ķimikālijām. Liepziedus un ceriņu ziedus nekad nevajag ievākt lielceļu tuvumā un tur, kur cieši blakus pārvietojas daudz cilvēku. Un arī tad, ja ceriņziedi vākti no krūma klusā omes dārza stūrītī, pirms izmantošanas tos labāk nomazgāt remdenā ūdenī un mazliet apžāvēt, izklājot tos uz linu dvieļa. Liepziedus gan mazgāt nevajag. Lai laimīgi un garšīgi!