Vai savu ceriņu laimes pieclapīti jau atradi un apēdi? Ja ne, šajā nedēļas nogalē vēl var pagūt mesties ceriņu ziedēšanas trakumā! Vēl vairāk – nedaudz ceriņu ziedu var salasīt kādam izsmalcinātam kulinārijas meistarstiķim.

Jūnijs ir saldi smaržīgs un salds laiks. Vēl mirklis, un sāksies arī medaini saldā liepu ziedēšana... Tā vien gribas jūniju iekonservēt burciņās, lai pietiek ilgākam laikam. Un, ziniet, tas ir iespējams! Dalāmies ar romantiskākajām jūnija ziedu izmantošanas receptēm!

Dažas lietas vienmēr vērts atcerēties, ēdienu un dzērienu receptēs izmantojot ziedus. Pirmkārt, uzmanīgi jāizvēlas ziedu plūkšanas vieta. Vajadzētu pārliecināties, ka ceriņu krūmi nav apsmidzināti ne ar kādām ķimikālijām. Liepziedus un ceriņu ziedus nekad nevajag ievākt lielceļu tuvumā un tur, kur cieši blakus pārvietojas daudz cilvēku. Un arī tad, ja ceriņziedi vākti no krūma klusā omes dārza stūrītī, pirms izmantošanas tos labāk nomazgāt remdenā ūdenī un mazliet apžāvēt, izklājot tos uz linu dvieļa. Liepziedus gan mazgāt nevajag. Lai laimīgi un garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!