Foto: Shutterstock

Lai baudītu ko patiesi eksotisku nav jādodas uz jūras velšu restorānu – tagad, kad pārtikas veikalu piedāvājumā, nemaz nerunājot par zivju paviljona klāstu tirgū, ir atrodamas latvieša garšas kārpiņām vēl neiepazītas lietas par labām cenām, roku gatavošanā katrs var izmēģināt pats. Un kāpēc gan nepagatavot pusdienās vai vakariņās jūras ķemmītes, kuras izceļas ne tikai ar savu vienkāršo formu, bet arī to, ka jāapcep vien dažas minūtes, lai tās būtu gatavas.

Esam atlasījuši septiņas pasakaini gardas receptes taviem garšas piedzīvojumiem!

Kas jāņem vērā gatavojot jūras ķemmītes? Visgardākās tās būs apceptas izkausētā sviestā vai augstas kvalitātes eļļā. Pašas jūras ķemmītes pirms gatavošanas nosusina, lai tās būtu sausas, kā arī pārbauda, vai nav palicis "muskulītis", kas savieno jūras ķemmīti ar gliemežvāku, to nogriež.

Foto: Shutterstock

Jūras ķemmītes pirms gatavošanas kārtīgi apkaisa garšvielām – pēc garšas liek sāli, svaigi maltus piparus, kuminu, laima miziņu, un vēl kādu citu garšvielu pēc izvēles.

Ķemmītes cep ļoti karstā pannā, izkārtojot jūras veltes tā, lai tās viena otrai nepieskartos. Cepšanas laikā tās arī lieki neaiztiek – no katras puses cep aptuveni trīs minūtes, līdz jūras ķemmītes ir kārtīgi apbrūnējušas.

Tajā pašā pannā var pagatavot gardu sviesta mērci, sviesta gabaliņus saberot pannā, pirms vēl ķemmītes gatavas. Jūras ķemmītes pacep pāris minūtes ilgāk, aplaistot ar sviestu. Jāuzmanās, lai delikātais jūras produkts netiktu pārcepts, citādi ķemmītes būs sausas. Tāpēc tiklīdz, kā tās apbrūnējušas un, mērcē pasautētas vēl ir mīkstas, pasniedz.

Risoto ar jūras veltēm un čorizo desu

Vidusjūras gaumē ieturēta, nedaudz izsmalcināta rīsu maltīte pusdienām vai vakariņām – risoto ar jūras ķemmītēm, garnelēm un čorizo desas gabaliņiem. Nedaudz pikantu garšu piešķirs drusciņa šerija, bet izteiksmīgā garša panākta ar zivju buljonu.

Lasīt vairāk

Pannā ceptas jūras ķemmītes ar ķiplokiem

Jūras ķemmītes garšo nepārspējami labi, turklāt tās pagatavot ir izcili vienkārši. Diemžēl tās nav pārāk lēts prieks, tādēļ būs piemērotas īpašiem gadījumiem, kad vēlies palutināt sevi vai savus mīļos.

Lasīt vairāk

Siltie jūras ķemmīšu un bekona salāti

Vasarīgi un veikli pagatavojami salāti, kuros īpaši izceļas ne tikai jūras ķemmītes, bet arī gardais, kraukšķīgais bekons. Pagatavo siltos salātus pusdienās vai kā pirmo ēdienu vakariņās. Jūras velte būs lieliska jauna vēsma tavā virtuvē.

Lasīt vairāk

Ceptas jūras ķemmītes ar zaļo zirnīšu biezeni

Dažkārt arī restorāna cienīgu ēdienu var pagatavot mājās, turklāt, tas neprasa nedz profesionālas iemaņas, nedz lielu pieredzi. Ja esi jūras velšu cienītājs, palutini savu un citu ēdāju vēderus ar izsmalcinātu un pavasarim pieskaņotu maltīti.

Lasīt vairāk

Jūras veltes tomātos ar rīsiem un bekonu

Pannā gatavotas jūras veltes ar tomātiem, rīsiem un bekonu būs gatavas jau pusstundas laikā un apmierinās pat visprasīgāko gardēžu izmalcināto gaumi.

Lasīt vairāk

Rīsu jeb stikla nūdeles ar jūras produktiem

Rīsu jeb stikla nūdeles ar jūras produktiem - izsmalcināta maltītei 15 minūtēs.

Lasīt vairāk

Eksotiskās jūras ķemmītes ar zemenēm

Saldās zemenes un izcili gardās jūras velšu karalienes jūras ķemmītes satiekas vienā šķīvī. Spirgtumu eksotiskajai, bet tajā pašā laikā vienkāršajai maltītei piešķirs patīkami skābais laims.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!