Foto: Shutterstock
Bļodiņā kūpoša ķirbju zupa ir kā saules kulinārais ekvivalents, un vēsā rudens dienā apēst dažas kārtīgas saules karotes vajag ikvienam.

Ķirbju zupa var būt gan šķīsti maiga, gan pikanti sātīga, viss atkarīgs no vārītāja garšas, gaumes un tā, ko liekam katlā blakus ķirbim. Zupa spēj mainīties līdzi ikvienam produktam, kas nonāk katla tuvumā. Tā var būt gan maiga un garšā samtaina, kad saldais krējums netiek žēlots, gan mazliet eksotiska, kad tai pievieno kokosriekstu pienu un kādas Āzijas stila garšvielas, gan garšā un garā īpaši spēcinoša, kad zupā tiek čili, ķiplociņš un citi labumiņi.

Ķirbju zupu var vārīt ar pienu, ar saldo krējumu, ar kausēto sieru, ar dārzeņu buljonu, kopā ar citiem dārza labumiem... To var dāsni apbērt ar pannā sakraukšķinātu cauraudzīša gabaliņiem, ar apgrauzdētām ķirbja sēklām, tai var uzrīvētu muskatriekstu, rotāt ar maigu trifeļu eļļas pieskārienu un pasniegt ar viegli apceptu ciabatas maizi, ar karstām siermaizītēm, mazliet apbrūninātu baltmaizīti… Daudz iespēju, viena par otru garšīgāka!

Dalāmies ar savām saulainākajām un garšīgākajām ķirbju zupas receptēm no "Tasty" lielās rudens zupu kolekcijas.

Riekstu jeb sviesta ķirbja zupa ar tomātiem un sarkanajām lēcām

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojama fiksā zupa pusdienām. Šķīvī veselīgais un maigās garšas riekstu ķirbis mīsies ar novārītajām sarkanajām lēcām. Patīkamākai garšai pievienoti arī tomāti, aromātiskais ķiploks un nedaudz garšvielu.

Lasīt vairāk

Ķirbja biezzupa ar kurkumu

Foto: Shutterstock

Ķirbja biezzupa ar kurkumu - pat ķirbju nīdēji ēd un slavē.

Lasīt vairāk

Vienkāršā ķirbju un kartupeļu krēmzupa

Foto: DELFI

Darbdienas izskaņā pēdējais, ko ir vēlēšanās darīt, ir stāvēt pie plīts, tāpēc lieti noder receptes, kur visu var samest vienā katlā un pēc tam ēst gardu muti. Tāda ir arī šī ķirbju un kartupeļu krēmzupa.

Lasīt vairāk

Foto recepte: ķirbju krēmzupa ar dārzeņiem un kausēto sieru

Foto: Privātais arhīvs

Ražas laiks ir perfekts, lai no dažādiem dārzeņiem pagatavotu gardu biezzupu, kas acumirklī piepildīs punčus. Ja vēl tai tiks pievienoti kraukšķīgi grauzdiņi – mēli varēs norīt!

Lasīt vairāk

Ķirbju un saldā kartupeļa krēmzupa ar ceptām sēnēm vai vistas fileju

Foto: Tasty For Me publicitātes foto

Veģetārajā variantā šo krēmzupu pasniedz ar ceptām sēnēm, bet var izmantot arī apceptas vistas filejas gabaliņus. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.

Lasīt vairāk

Ķirbju krēmzupa ar kokosriekstu pienu un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: DELFI

Biezzupas izdosies pat tiem, kas brēc, ka gatavot neprot. Un nelauzīs kaulus steidzīgajiem, jo virtuvē būs jāpavada tikai pusstunda! Ja, lasot šo, saki, ka ķirbju zupas jau apnikušas, turpini vien lasīt, jo šai ir neierasta nianse - saldā krējuma vietā izmantots kokosriekstu piens!

Lasīt vairāk

Ķirbju, burkānu un lēcu krēmzupa

Foto: Shutterstock

Lieliska, krāsaina ķirbju krēmzupa, kuru papildina gan burkāni, gan selerijas, gan lēcas. Turklāt tā kā zupai netiek pievienots nedz sviests, nedz krējums, tā ir vieglāka nekā ierastās krēmzupas. Šīs zupas recepte līdz mums atceļojusi no Palestīnas, bet izmantotie produkti ir ierasti arī mūsu virtuvē.

Lasīt vairāk

Ķirbju un burkānu zupa ar kausēto sieru un ķiploku grauzdiņiem

Foto: Privātais arhīvs

Vēl vienu gardu ķirbju zupu Tasty.lv "Zupu konkursam piedāvā lasītāja Krista Dzērve, rakstot: "Lai gan neviens no mums nav zupu mīlis, un ģimenē jāpabaro trīs vīrieši, ķirbju biezzupa ir iecienīta un vismaz pāris reizes rudenī tiek celta vakariņu galdā." Šķiet, ka ķirbju zupa patiešām rudenī tiek mīlēta.

Lasīt vairāk

Ķirbju un burkānu krēmzupa maizes kukulītī

Foto: Privātais arhīvs

"Ķirbju krēmzupa ir mans top rudens ēdiens, turklāt to var gatavot tik dažādās variācijās, ka tā nekad neapnīk," par savu zupu stāsta Zane. Konkursam viņa piedāvā ļoti sātīgu (tas nav pārspīlēti teikts, jo, pēc autores vārdiem, pat zupas skeptiķi bija labi paēduši) ķirbju krēmzupu, kas pasniegta kraukšķīgā maizes kukulītī, ko pēc tam gardu muti notiesāt. Starp citu, pagatavojot šo zupiņu, nebūs arī trauki jāsmērē!

Lasīt vairāk

Ķirbju krēmzupa ar žāvētu gaļu un čili

Foto: Privātais arhīvs

Šī tik rudenīgā zupa gan krāsas, gan garšas ziņā ir mūsu ģimenei īpaši iecienīta, jo gandrīz visas receptei nepieciešamās sastāvdaļas atrodamas pašu dārzā – tā par garšīgo šedevru stāsta receptes autori. Garšīgā un veselīgā zupa ir gatavotāju autordarbs no A līdz Z, un to Tasty.lv lasītājiem piedāvājam "Zupas konkursa" ietvaros.

Lasīt vairāk

Ķirbju biezzupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Ķirbju biezzupa ar kausēto sieru, pasniedz ar grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Pikantā ķirbju – ābolu zupa

Garda un sezonāla recepte nedēļas nogales ēdienkartei no lauku labumiem, kas iegādāti sestdienas Berga bazāra zemnieku tirdziņā.

Lasīt vairāk

Ātrā ķirbju–piena zupa ar mannu

Foto: Shutterstock

Veselīga un ātri pagatavojama ķirbja zupa ar mannu - garšīgs veids, kā mazos kārumniekus iepazīstināt ar lielo, oranžo ogu. Ja vēlies, vari zupai pievienot nedaudz sviesta - tas garšu padarīs īpaši bagātīgu.

Lasīt vairāk

Ķirbju biezeņzupa ar pētersīļiem un baltmaizes grauzdiņiem

Foto: Shutterstock

Ķirbju biezeņzupa ar baltmaizes grauzdiņiem būs īstais ēdiens jaukai vakarēšanai ģimenes vai draugu lokā. Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Forša un vienkārša ķirbju biezeņzupa

Foto: Shutterstock

Drēgniem, vēsiem rudens vakariem un ziemai sildoša, forša un vienkārša ķirbju biezeņzupa.

Lasīt vairāk

Ķirbju krēmzupa ar garnelēm

Foto: Shutterstock

Pikanta ķirbju krēmzupa ar garnelēm.

Lasīt vairāk

Ķirbju un puravu krēmzupa

Foto: Shutterstock

Sātīgai maltītei pagatavota ķirbju - puravu krēmzupa.

Lasīt vairāk

Ķirbja un rīsu putra

Foto: Shutterstock

Ķirbja un rīsu putra - veselībai un labam noskaņojumam.

Lasīt vairāk

Vienkāršā ķirbju putra

Foto: Shutterstock

Ķirbja putra gardām brokastīm vai launagam.

Lasīt vairāk

Ķirbju krēmzupa ar tomātiem

Foto: Shutterstock

Krēmīga un maiga ķirbju zupa, kuru īpaši gardu padara tomāti. Zupā ir vēl viena ļoti svarīga sastāvdaļa - sīpoli, kurus zupā liek samērā daudz. Kopumā sīpolu un ķirbju attiecība ir 1:2.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!