Foto: E.Kataja

Vairāki kampaņas BioLoģiski! vēstneši un pazīstamas ēdienu blogeres tika aicinātas piedalīties bioloģiskās zupas izaicinājumā – vai ir iespējams pagatavot zupu no bioloģiski sertificētām sastāvdaļām, kuras turklāt ir Latvijā audzētas?

Uzzini, kā beidzās šis eksperiments, un iedvesmojies ēst veselīgāk, pagatavojot kādu no deviņām bioloģisko zupu receptēm.

Saldo kartupeļu zupa ar čili

Foto: L. Andžāne

Atsaucoties kampaņas BioLoģiski! aicinājumam piedalīties bioloģiskās zupas izaicinājumā, bloga happywhispers.lv autore Līga Andžāne nopriecājās, ka beidzot varēs uzvārīt zupu, kas atšķiras no tā, ko viņa gatavo sev ikdienā (proti, kārtējās blenderzupas). Taču, izšķirstot krustu šķēršu vairākas recepšu grāmatas, beigu beigās egoisms tomēr ņēma virsroku un Līga nolēma vārīt zupu no produktiem, ko viņas garšas kārpiņas dievinās ar garantiju – saldā kartupeļa, svaiga koriandra, sarkanā sīpola, ķiploka un čili.

Lasīt vairāk

Grētas iecienītā biešu zupa

Foto: I. Kalniņa

Bloga letpetitpot.lv autore Inga Kalniņa piedalījās BioLoģiski! zupu izaicinājumā, gatavojot savas mazās meitas Grētas mīļāko zupu - biešu zupu.

Lasīt vairāk

Ceptu burkānu zupa ar kokosriekstu pienu

Foto: I.Lipska

Bloga absolutsed.lv autore Ilze Lipska, piedaloties BioLoģiski bio zupu izaicinājumā, izvēlējās gatavot ceptu burkānu zupu ar kokosriekstu pienu. Ja zupu gatavo tikai no burkāniem, tad tie vispirms jācep - tā zupa iegūs daudz patīkamāku garšu.

Lasīt vairāk

Seleriju krēmzupa ar popkorna mežģīni

Foto: D.Lase

Piedaloties BioLoģiski.lv rīkotajā lielajā bioloģiskās zupas vārīšanas epopejā, Vegus.lv autore un veģetāra uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase, piegāja lietai no otras puses - nevis recepte un tad skriešana pa veikaliem, meklējot vajadzīgās sastāvdaļas, bet vispirms apstaigāja veikalus, izpētīja, ko bioloģisku tur var dabūt, ko ne, un tad nolēma, kādu zupu vārīt. Tādejādi iepirkšanās bija pilnīgs relax - vēsā mierā daži simti metru pa Brīvības ielu, un viss vajadzīgais jau groziņā.

Lasīt vairāk

Topinambūru un zaļās tējas biezzupa

Foto: A. A. Šternberga

Ance Anna Šternberga, bloga www.topivesels.lv un grāmatas "Topi vesels!" autore, kura šobrīd Londonā studē naturopātiju, BioLoģiski izaicinājuma ietvaros zupu nolēma gatavot no tā, ko viņai piegādās jaukā un sirsnīgā britu bioloģiskās pārtikas kompānija Abel&Cole. Kāda sagadīšanās! Iknedēļas sezonālajā dārzeņu kastē Ance Anna ieraudzīja visu, ko viņai vajadzēja, lai pagatavotu topinambūru un zaļās tējas biezzupu!

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu un sarkano lēcu zupa

Foto: K. Baumane

Krista Baumane, bloga www.krista.lv autore, atsaucoties kampaņas BioLoģiski aicinājumam, novienkāršoja savu mīļākās zupas recepti. Tā ir ātri pagatavojama, viegli improvizējama, pielāgojama vegāniem, nav dārga un labi garšo maziem bērniem!

Lasīt vairāk

Bioloģiskā biešu zupa

Foto: D. Rukšāne

Dace Rukšāne, rakstniece, kampaņas BioLoģiski zupu izaicinājuma ietvaros pagatavoja varen sātīgu bioloģisko biešu zupiņu. Dace piebilst, ka ar šādu zupas daudzumu četri cilvēki var mieloties divas dienas pēc kārtas.

Lasīt vairāk

Sakņu zupa ar jaunlopa gaļu

Foto: E. Kataja

Eva Kataja, uztura speciāliste, Kampaņas BioLoģiski.lv ietvaros piekrita uztaisīt bioloģisko zupu, maksimāli daudz izmantojot tieši vietējos Latvijas labumus. Sanāca sakņu zupiņa ar jaunlopa gaļu jeb “visi mājās atrodamie bioloģiski sertificētie produkti vienā katlā”.

Lasīt vairāk

Ātrā tunča un turku zirņu zupa

Foto: L. Grēviņa

Ar šo nedaudz austrumniecisko tunča - turku zirņu zupu pārtikas pētniece Laura Grēviņa piedalās BioLoģiskās zupas izaicinājumā. Visas zupas sastāvdaļas, izņemot laima lapas un konservēto tunci, ir bioloģiskas. Savukārt tuncis nāk no ilgtspējīgas zivjsaimniecības, nozvejots ar tradicionālām metodēm, nekaitējot citiem jūras iemītniekiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!