Kā garšīgi pagatavot puravus un kādiem ēdieniem tos pievienot
Foto: THOR / cc

Ja arī tu veikalā vai tirgus plačos puravu kātiem vienaldzīgi paej garām, jo nav ne mazākās nojausmas, kā tos izmantot maltīšu gatavošanā, pēdējais laiks šo ieradumu mainīt. Puravi ir gardāki, nekā varētu domāt, turklāt to pielietojums ir tikpat plašs, kā sīpoliem.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sīpoliem jābūt ledusskapī teju vienmēr, taču vērts daļu vai pat visus sīpolu krājumus aizstāt ar puraviem. Tie ir daudzveidīgi izmantojami receptēs, sākot no zupām, sautējumiem, beidzot ar mērcēm un sāļo pīrāgu pildījumiem. Atšķirībā no sīpola un ķiploka, puravam piemīt maigāka garša, tāpēc tas būs tīkamāks ne tik spēcīgu aromātu cienītājiem.

Pareiza gatavošana

Atceries, ka puravs pirms griešanas jānomazgā, jo starp kārtām bieži vien mēdz palikt smilšu kārtiņa, kas jānoskalo. Ja puravs nav pirmā svaiguma un pirmā baltā kāta daļa šķiet apvītusi, to nolobi. Nogriez purava balto kātu no zaļajām lapām, pārgriez uz pusēm un tad griez smalkas pus ripiņas vai vēl smalkākus gabaliņus. Svarīgi puravu pareizi gatavot – tāpat kā sīpoli, tie jācep uz lēnas uguns, līdz tie kļūst viegli caurspīdīgi un aromātiski, tad var pievienot pārējās sastāvdaļas.

Ja vairies no purava, jo nezini, ko iesākt ar pāri palikušo daļu, proti, zaļajām, spurainajām lapām, tās atstāj buljona vārīšanas reizēm. Kopā ar dārzeņiem, zivi vai gaļu lapas piešķirs patīkami maigu garšu dzidrajam buljonam. Vairāk padomus par buljona vārīšanu var smelies šeit.

Kā izmantot puravu?

Puravi izmantojami tikpat daudzveidīgi, kā sīpoli, taču maigās garšas dēļ tie iederēsies ēdienos, kur varbūt sīpolu garša šķiet nepiemērota. Vai tas būtu risoto, sautējums, sakņu zupa, pīrādziņi, sāļā tarte, gaļas pildījums, piedeva pie ceptiem dārzeņiem vai svaigā veidā salātos, gala rezultāts neliks vilties. Lūk, 12 kārdinošas receptes, kur likt lietā puravus!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Sīpoli
0
Puravi
0
Sīpoli
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form