Foto: Shutterstock
Lai gan biezpiens, gluži tāpat kā citi piena produkti, palēnām, bet ļoti neatlaidīgi kļūst dārgāks, vai tādēļ to ēdam mazāk? Piedāvājam recepti, kas, iespējams, mainīs jūsu izpratni par to, kāds var būt biezpiens un biezpiena plācenīši.

Šie biezpiena plācenīši ir tik gardi, ka no bļodas pazūd vienā acumirklī - paši kūst mutē!

Bļodā liek puskilogramu biezpiena, divas olas, šķipsniņu sāls, pievieno nedaudz cukura, kā arī vaniļas cukuru un, pats galvenais, vienu tējkaroti dzeramās sodas, kas būs atbildīga par plācenīšu garšu un struktūru.

Visu kārtīgi samaisa - mīklai jābūt tik biezai, ka to varētu veltnēt ar mīklas rullīti (kas gan nebūs nepieciešams, jo cepam plācenīšus). Miltu daudzums atkarīgs no biezpiena - apmēram 4-6 ēdamkarotes. Eksperimentē un atrodi savu ideālo proporciju!

Mīklas masu ar ēdamkaroti liek miltos, apviļā un ar rokām veido nelielus, apmēram vienu centimetru biezus plācenīšus, ko no abām pusēm apcep sakarsētā pannā.

Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu. Garšīgi!

Biezpiena plācenīši

Foto: Shutterstock
Nesteidzīgu brīvdienu rītu brokastu klasika - biezpiena plācenīši!

Lasīt vairāk

Biezpiena plācenīši ar mannu

Foto: Shutterstock
Vienkārša biezpiena plācenīšu recepte.

Lasīt vairāk

Biezpiena - rozīņu plācenīši

Foto: Shutterstock
Biezpiena plācenīši ar rozīnēm - brokastīm vai launagam.

Lasīt vairāk

Biezpiena plācenīši ar citrona miziņu

Foto: Shutterstock
Biezpiena plācenīši - gardi tāpat, vēl gardāki ar krējumu, ievārījumu vai saldo mērcīti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!