Foto: Shutterstock kolāža
Kad dažādos veidos pildīti kabači, pankūkas un plācenīši jau ir pagalam apnikuši, laiks meklēt jaunus trikus šī gada kabaču ražas iemānīšanai mājinieku vēderos. Izvēlējāmies 17 sulīgu kabaču un cukīni sacepumu receptes, kas ir kā radītas vienkāršām maltītēm vasaras garā.

Kā skaidro "Mans dārzs", cukīni, pretēji daudzu maldīgajam uzskatam, nav vis kāda īpaša dārzeņu suga, bet kabača noteikts attīstības brīdis. Itāļu valodā vārds "zuccha" nozīme ķirbis, savukārt kabaci jeb neizaugušu ķirbja aizmetni sauc par "zucchini". Par cukīni ir pieņemts dēvēt kabaču augļus, kas ir līdz 450 g smagi, ar maigu, plānu miziņu un vēl neattīstītām sēklām, neatkarīgi no augļu formas un krāsas – tie var būt gan dzelteni, gan gaišāk vai tumšāk zaļi.

Tātad, sacepuma gatavošanai vari izmantot gan kabačus, gan cukīni. Tiesa gan, no mazāka izmēra kabacīšiem jeb cukīni gatavotais sacepums būs sulīgāks, turklāt tie nebūs jāmizo un jāatsēklo.

  • Lūk, šeit atradīsi 15 ātro vakariņu variācijas par pildītu kabaču tēmu

Ja vēlies pagatavot īpaši sātīgu maltīti, tad cepamajā veidnē ripās sagrieztus, strēmelēs sašķēlētus vai uz rupjās rīves sarīvētus kabačus liec kārtām pamīšus ar makaroniem, malto gaļu, desiņām, vistas fileju vai kartupeļu šķēlēm, pārlejot visu ar saldo krējumu vai pašgatavotu tomātu mērci (vienkāršu recepti meklē te). Savukārt vasarīgi vieglai maltītei kabačus kombinē ar dažādiem dārzeņiem, pagatavojot, piemēram, franču iecienīto dārzeņu sacepumu ratatuju.

Gatavošanas noslēgumā neaizmirsti sulīgo sacepumu pārbērt ar aromātiskiem dārza zaļumiem un devīgi pārkaisīt ar sieru, lai, tas kūstot, izveidotu skaisti zeltainu garoziņu, bez kā sacepumu būtu tīrais grēks dēvēt par sacepumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!