Kabaču sacepums – vasarīga maltīte uz ātru roku: 17 sulīgas receptes
Foto: Shutterstock kolāža

Kad dažādos veidos pildīti kabači, pankūkas un plācenīši jau ir pagalam apnikuši, laiks meklēt jaunus trikus šī gada kabaču ražas iemānīšanai mājinieku vēderos. Izvēlējāmies 17 sulīgu kabaču un cukīni sacepumu receptes, kas ir kā radītas vienkāršām maltītēm vasaras garā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Kā skaidro "Mans dārzs", cukīni, pretēji daudzu maldīgajam uzskatam, nav vis kāda īpaša dārzeņu suga, bet kabača noteikts attīstības brīdis. Itāļu valodā vārds "zuccha" nozīme ķirbis, savukārt kabaci jeb neizaugušu ķirbja aizmetni sauc par "zucchini". Par cukīni ir pieņemts dēvēt kabaču augļus, kas ir līdz 450 g smagi, ar maigu, plānu miziņu un vēl neattīstītām sēklām, neatkarīgi no augļu formas un krāsas – tie var būt gan dzelteni, gan gaišāk vai tumšāk zaļi.

Tātad, sacepuma gatavošanai vari izmantot gan kabačus, gan cukīni. Tiesa gan, no mazāka izmēra kabacīšiem jeb cukīni gatavotais sacepums būs sulīgāks, turklāt tie nebūs jāmizo un jāatsēklo.

  • Lūk, šeit atradīsi 15 ātro vakariņu variācijas par pildītu kabaču tēmu

Ja vēlies pagatavot īpaši sātīgu maltīti, tad cepamajā veidnē ripās sagrieztus, strēmelēs sašķēlētus vai uz rupjās rīves sarīvētus kabačus liec kārtām pamīšus ar makaroniem, malto gaļu, desiņām, vistas fileju vai kartupeļu šķēlēm, pārlejot visu ar saldo krējumu vai pašgatavotu tomātu mērci (vienkāršu recepti meklē te). Savukārt vasarīgi vieglai maltītei kabačus kombinē ar dažādiem dārzeņiem, pagatavojot, piemēram, franču iecienīto dārzeņu sacepumu ratatuju.

Gatavošanas noslēgumā neaizmirsti sulīgo sacepumu pārbērt ar aromātiskiem dārza zaļumiem un devīgi pārkaisīt ar sieru, lai, tas kūstot, izveidotu skaisti zeltainu garoziņu, bez kā sacepumu būtu tīrais grēks dēvēt par sacepumu.

Lai labi garšo!

Array ( [id] => 49184959 [title] => Tomātu sacepums ar kabaču strēmelītēm, mocarellu un baziliku [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Sulīgi tomāti, spirgtais baziliks un kārdinoši staipīgais siers – vai vasaras izskaņā ir atrodama vēl garšīgāka kombinācija? Turklāt tomāti satur ļoti maz kaloriju, bet tajos ir daudz minerālvielu un vitamīnu, tādēļ steidz tos baudīt dažādās variācijās . [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/tomatu-sacepums-ar-kabacu-stremelitem-mocarellu-un-baziliku.d?id=49184959 [publish_date] => 2017-08-30 14:00:49 [picture_alt] => Tomātu sacepums ar kabaču strēmelītēm, mocarellu un baziliku [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g3.delphi.lv/images/pix/659x295/Ij50JuRL1go/andras-slepenie-faili-133-49185025.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/e11dLJETi8o/andras-slepenie-faili-133-49185029.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/NqxLMWOMhNw/andras-slepenie-faili-133-49185029.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/UGyoP-LxZno/andras-slepenie-faili-133-49185029.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/URHZ3rAz7h4/andras-slepenie-faili-133-49185029.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/k3e2Rndt66M/andras-slepenie-faili-133-49185023.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( [0] => image ) [children] => Array ( ) )
Tomātu sacepums ar kabaču strēmelītēm, mocarellu un baziliku 

Array ( [id] => 46234279 [title] => Ratatujs – krāsnī cepti dārzeņi provansiešu gaumē [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Ratatujs ir tas franču ēdiens, kuru katra saimniece gatavo pēc savas receptes un saskaņā ar ģimenes tradīcijām. Šim ēdienam ir ļoti daudz variāciju. Šoreiz piedāvājam recepti no Francijas dienvidiem. Vispirms tiek sagatavota tomātu mērce ar dārzeņiem. Kad tā gatava, to liek dziļā cepešformā, pa virsu kārto tradicionālās ratatuja dārzeņu škēles glītās rindās un cep cepeškrāsnī. Šis variants aizņem samērā daudz laika, toties iznākums ir ļoti garšīgs un glīts, piemērots nelielām ģimenes viesībām. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/ratatujs-krasni-cepti-darzeni-provansiesu-gaume.d?id=46234279 [publish_date] => 2015-07-25 09:32:00 [picture_alt] => Ratatujs – krāsnī cepti dārzeņi provansiešu gaumē [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/anUYF5liy8s/ratatujs-darzenu-sacepums-50200073.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/QEatcCNmAp8/ratatujs-darzenu-sacepums-50200075.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/OBx1c-ScH9Y/ratatujs-darzenu-sacepums-50200071.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/LlwmtTClO5A/ratatujs-darzenu-sacepums-50200075.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/eiy9q9I1BPE/ratatujs-darzenu-sacepums-50200075.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/swrQBMZIVBE/ratatujs-darzenu-sacepums-50200069.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Ratatujs – krāsnī cepti dārzeņi provansiešu gaumē 

(2)

Tags

Iedvesma Cukīni Kabači Dārzeņu sacepumi Makaronu sacepumi Sacepumi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form