Foto: Shutterstock

Kad ārā plosās lielais ziemas aukstums, neatliek nekas cits, kā meklēt veidus, lai sasildītos. "Tasty" kā vienmēr iesaka to darīt garšīgi un aromātiski, tāpēc, lai sagatavotos nedēļas nogales aukstumam, par kuru brīdina sinoptiķi, pagatavo kādu sildošu sautējumu!

Variantu ir pietiekami daudz, lai katrs atrastu sev tīkamāko. Ja laika maz, var pagatavot kādu ātro sautējumu, izmantojot konservētas pupiņas vai tomātus. Tad gatavošanas laiks būs krietni īsāks. Bet, ja laiks nav šķērslis, nošauj divus zaķus ar vienu šāvienu – pagatavo lielu katlu kūpoša dārzeņu un gaļas sautējuma, reizē piesildot māju ar patīkamu smaržu.

Lai sautējums būtu īsteni gruntīgs, tam var pievienot arī kādu graudaugu, piemēram, grūbas, griķus vai rīsus. Sautējuma šķīvī pēc pagatavošanas grūbas būs kā sildošas oglītes, kas gruzdēs pakrūtē un sildīs pēc pastaigas. Bet, lai sautējums būtu īpaši pikants, tam var pievienot kajēnas piparus un sarīvētu ingveru.

Ziedkāpostu un burkānu sautējums ar ingveru

Foto: Shutterstock

Sildošs ziedkāpostu un burkānu sautējums ar pikantām garšvielām – ingveru, koriandru, kariju un kurkumu. Lieliska un viegla veģetārā maltīte pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas sautējums ar burkāniem un zirnīšiem sinepju mērcē

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams, sātīgs un gards cūkgaļas sautējums ar burkāniem un zirnīšiem pikantā krējuma – sinepju mērcē. Garšos lieliski gan ar kartupeļiem, gan rīsiem, griķiem vai makaroniem.

Lasīt vairāk

Gaļas sautējums ar zaļajiem zirnīšiem jeb 'gjuvečs'

Foto: Shutterstock

Gjuvečs ir bulgāru iecienīts pikants gaļas un dārzeņu sautējums, ko tradicionāli pasniedz ar rūgušpienu.

Lasīt vairāk

Čili sautējums ar sieru un lociņiem

Foto: Shutterstock

Gards un sātīgs sautējums ar malto gaļu un pupiņām ir kā radīts, lai sasildītos vēsā, nemīlīgā dienā.

Lasīt vairāk

Gardais vistas paprikašs

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā, iedvesmojoties no Ungārijas kulinārajām tradīcijām, pagatavot sulīgu vistiņu paprikas mērcē. Īpaši lieliski šis ēdiens garšos ar olu nūdelēm vai kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Pikantais cūkgaļas sautējums ar ķirbi un pupiņām

Foto: Shutterstock

Sātīgs sautējums, kura košās krāsas un pikantā garša priecēs acis un sasildīs vēsajās rudens dienās. Vari eksperimentēt, timiānu aizstājot ar rozmarīnu, oregano vai karija pulveri, jo tas tikai padarīs šo jau tā gardo gaļas ēdienu vēl izteiksmīgāku.

Lasīt vairāk

Čahohbili jeb gardā vistiņa tomātos

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā, iedvesmojoties no Gruzijas kulinārajām tradīcijām, pagatavot sulīgu vistas gaļas un sezonas dārzeņu sautējumu.

Lasīt vairāk

Tomātu un vistas gaļas sautējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burvīgs un vienkāršs pusdienu vai vakariņu sautējums. Sautētie tomāti veidos biezu mērci, bet olīvas un kaperi piešķirs maltītei nedaudz asumiņa.

Lasīt vairāk

Sātīgais un sildošais dārzeņu sautējums ar kokosriekstu pienu

Foto: DELFI

Līdz ar pirmajām patiesi aukstajām ziemas dienām, rodas vēlme vakariņās pasniegt kaut ko sildošu un sātīgu, un šādam kārdinājumam nevajag pretoties. Tā kā pēc svētkiem šķiet, ka gaļa baudīta par daudz, tad dārzeņu ēdieni atslodzei ir tieši laikā. Tāpēc padalos ar savu iecienīto sautējuma recepti, kas varbūt nav tā fotogēniskākā, tomēr neliek vilties nevienā gatavošanas reizē.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas sautējums krējumā ar kartupeļiem un burkāniem

Foto: Shutterstock

Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un konservētu tomātu sautējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sautējums, kurā lielisku garšu veido ne vien konservētie tomāti un vista, bet arī druska karija pastas, svaigie čili pipari un kurkuma. No čili klātbūtnes šķīvī nevajag baidīties – maltīte nebūs pārmērīgi asa, ja čili tiks pienācīgi iztīrīts no sēkliņām.

Lasīt vairāk

Krāsainais ziemas dārzeņu sautējums

Foto: Vida Press

Veselīgs, krāsains dārzeņu sautējums, kura bagātīgo garšu nodrošina ziemas sezonai piestāvošie svaigie un konservētie dārzeņi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!