Foto: Shutterstock

Tagad, kad lielākoties ievārījumi ir novārīti un salikti burciņās, saprotami ir tikai tas, ka līdz ziemai, kad tos plānots izlietot, nociesties ir grūti un ko pagatavot gribas jau tagad. Sacīts – darīts! Ievārījumus, džemus un marmelādes var pildīt teju jebkurā desertā – ziest uz plātsmaizēm, smērēt starp mājās ceptiem sviesta mīklas cepumiņiem, likt starp biskvīta kārtām vai pildīt ar tiem grēcīgi gardos virtuļus.

Bet, ja gadījies novārīt kādu tomātu, plūmju čatniju vai, piemēram, čili piparu un sarkanās paprikas džemu (kas patiešām ir lielisks), šos "sāļos" konservēšanas produktus var izmantot picām un plātsmaizēm garšas dažādībai, tomātu mērces vai kečupa vietā. Čili ievārījumu var smērēt arī starp sviestmaizēm, pa virsu liekot salātlapu, šķiņķi, sieru, tomātus un citas iemīļotas sastāvdaļas. Vēl, tā var būt lieliska mērce gaļas uzkodām.

Iedvesmojies no Tasty.lv recepšu krājumiem, un pagatavo ko garšīgu jau šodien!

Kazeņu un bumbieru ievārījums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Iekonservēta vasara burciņā – gards ievārījums no kazenēm un bumbieriem. Ievārījums būs vienmērīgas konsistences un patīkami sabiezēs, pateicoties ievārījuma cukuram, kurā ir pektīns. To pēc pagatavošanas var likt ne tikai uz pankūkām un brokastu grauzdiņiem, bet arī smērēt uz kūkām un gatavot mērces pie putna vai liellopa gaļas.

Lasīt vairāk

Mājās gatavoti cepumi ar ievārījuma pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Brīvdienu projekts virtuvē – gardi sviesta mīklas cepumiņi, kas pildīti ar smaržīgu ogu vai augļu ievārījumu. Izvēlies tādu , kas pagatavots vēl šovasar, piemēram, kazeņu, ķiršu, zemeņu vai aveņu, un cepumi sanāks vēl jo garšīgāki.

Lasīt vairāk

Saldais čili džems

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazliet citādāka – asā zapte – ar čili un papriku, kuru ziest virsū picas pamatnei, sāļajai plātsmaizei, gaļas ēdieniem. Īpašu garšas noti džemam piešķirs baltvīna etiķis, bet to sabiezinās ievārījuma cukurs.

Lasīt vairāk

Peperoni un čili plātsmaize ar kazas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Silta, sātīga, nedaudz asa un pat sāļa – plātsmaize no kārtainās mīklas, kurai pa virsu izklāts gards čili džems, tomātu šķēlītes, peperoni ripiņas un kazas siers. Sastāvdaļas šo kulināro brīnumu stipri pietuvina picai, taču dēvēsim to par sāļo kūku.

Lasīt vairāk

Bērnības garša burciņā – aromātisks plūmju ievārījums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards plūmju ievārījums, kas pagatavots vien no četrām sastāvdaļām. Smērē to uz grauzdiņa, plānajām pankūkām vai izmanto starp biskvīta tortes kārtām. Lieliski garšos arī pamatēdienos ar vistas gaļu.

Lasīt vairāk

Plātsmaize ar drumstalām un plūmju ievārījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un vienkārši pagatavojama plātsmaize ar plūmju ievārījumu un mandeļu skaidiņu drumstalām. Patīkamu garšu piešķirs ievārījuma saldums un mīklas sastāvā esošie mandeļu milti.

Lasīt vairāk

Neceptā siera kūka ar vasaras ogu ievārījumu

Foto: DELFI

Pat ja vienas no iecienītākajām ir ceptās siera kūkas, dzīve piespēlē situācijas, kad jāizmēģina kas jauns. Šoreiz nācās aizmirst par cepeškrāsni un savu kāri pēc kā saldāka, lai nosvinētu dzīvi, gatavot bez tās. Tā tapa pavisam kārdinoši gaisīga siera kūka bez cepšanas, kuru patīkami papildināja gards aveņu ievārījums. Ceru, ka garšos arī jums!

Lasīt vairāk

Virtuļi ar ievārījuma pildījumu jeb berlīneri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Grēcīgi gards rauga mīklas našķis, no kura grūti atteikties. Vēl jo vairāk, ja tas ir tik gaisīgs un apviļāts pūdercukurā. Īstais laiks virtuļus gatavot ir tieši tagad, kad ievārījums ir tik svaigs!

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu čatnijs

Foto: Vida Press

Brīnišķīgais tomātu čatnijs saderēs gan ar gaļām, gan sieriem, gan pastu.

Lasīt vairāk

Aveņu drumstalu kūka ar mandeļu skaidiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Drumstalu kūka, kas liks saskriet siekalām mutē. Gards aveņu ievārījums, ar papildus avenēm un mandeļu skaidiņām pa virsu kūku padara īpaši gardu. Baudīt kopā ar tēju un labu kompāniju!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!