Ja maizes kastē palikušas dažas baltamaizes šķēlītes, kas varbūt jau nedaudz apkaltušas un nešķiet vairs tik apetītlīgas, pašā laikā tās būs pudiņa gatavošanai. Izvēlies kādu augli vai ogas, ar ko papildināt saldo sacepumu, piemēram, bumbierus, persikus, zemenes vai šobrīd tik aktuālos rabarberus un uztici galveno darbu cepeškrāsnij, kas pagatavos izcilu saldo!
Rīsus ierasts biežāk ēst pamatēdienā, labākajā gadījumā kādā saldajā putrā, tomēr nenovērtēti tie palikuši pudiņu gatavošanā. Krēmīgi, sātīgi, viegli kraukšķīgi un ļoti dažādi pasniedzami - ar ogu vai augļu mērci, ar sildošām garšvielām vai gatavotu riekstu pienā. Visas iespējas izpausties ar radošo fantāziju!
Pudiņš var būt arī ļoti gaisīgs un krēmīgs, līdzīgs musam, tomēr tumīgāks, tāpēc aizlienē kādu recepti no šiem grēcīgajiem kārumiem.
Šokolādes un kanēļa pudiņš ar avenēm
Šokolāde un avenes ir brīnišķīga kombinācija, īsti svētki!
Ātrā baltmaizes - ābolu šarlote
Ābolu šarlote no kukuļa baltmaizes.
Zemeņu tiramisu kūka bez cepšanas
"Padalos ar savu mīļāko un ēdāju slavētāko deserta recepti - zemeņu tiramisu kūku! Tā nav ne jācep, ne jāvāra, ne jāizmanto kādas virtuves iekārtas, tikai nazis un bļoda!" Tasty.lv raksta receptes autore Annija Erdmane.
Rīsu un kokosa piena pudiņš
Ātri pagatavojama rīsu un kokosriekstu piena pudiņa recepte, ko piedāvā veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Svētku pudiņš ar Amaretto, ķiršiem un pekanriekstiem
Mazliet citāda britu klasiskā Ziemassvētku pudiņa recepte - ar pekanriekstiem un cukursaldiem ķiršiem sīrupā.
Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām
Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām ir ātri pagatavojams un lieliski garšos ar vaniļas saldējumu.
Fiksais pudiņš no tostermaizes jeb rabarberu šarlote
Iespējams, sākotnēji varētu šķist, ka šāda garduma pagatavošana prasīs šefpavāra cienīgas iemaņas, taču patiesībā kārums ir vieglāk par vieglu pagatavojams, un rezulāts cerības pilnībā attaisnos. Tā kā rabarberu sezona turpina ritēt pilnā sparā, šī var būt ļoti laba alternatīva ierastajām rabarberu plātsmaizēm un klimpu zupai.
Ābolu un zeltainā sīrupa pudiņi
Aromātiska un oriģināla recepte ābolu ražas laikam.
Rīsu un kokosriekstu pudiņš ar mango Āzijas gaumē
Tumīgs, mazliet salds un kokosriekstiem bagāts rīsu pudiņš. Pasniedz ar mīksta mango gabaliņiem un mazliet laima sulas spirgtumam.
Ātrais ābolu pudiņš ar baltmaizi
Ja kārojas vienkāršu desertu ābolu laikā, izmēģini šo pudiņu!
Īru krēma un šokolādes pudiņš
Saldais ēdiens, kurš būs īsti pa prātam tiem, kuriem patīk šokolādes un aromātiska liķiera garša vienā porcijā. Ideāls variants, lai servētu individuālas porcijas un nesatrauktos, ka kāds paliks bešā.
Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci
Skandināvi zina, kā rīsus likt lietā arī desertu gatavošanā. Lūk, gards pierādījums restorāna ''36. līnija'' šefpavāra Laura Aleksejeva izpildījumā!
Tvaicēts apelsīnu pudiņš ar marmelādes mērci
Maigs un īsteni ziemīgs deserts - tvaicēts pudiņš ar saulainu apelsīnu marmelādes mērci. Recepte noderēs tiem, kuri meklē jaunas garšas.
Krēmīgais šokolādes un 'Bailey's' liķiera pudiņš
Ātri pagatavojama šokolādes pudiņa recepte - pats grūtākais ir sagaidīt, kad deserts atdzisīs, lai to varētu pilnībā izbaudīt!