Foto: Shutterstock
Skaistais laiks aiz loga nevilina ilgi stāvēt pie plīts, taču saldumiņu gribas, tāpēc ''Tasty'' piedāvā pagatavot kādu no saldajiem pudiņiem, kas neprasīs nedz daudz sastāvdaļu, nedz laika.

Ja maizes kastē palikušas dažas baltamaizes šķēlītes, kas varbūt jau nedaudz apkaltušas un nešķiet vairs tik apetītlīgas, pašā laikā tās būs pudiņa gatavošanai. Izvēlies kādu augli vai ogas, ar ko papildināt saldo sacepumu, piemēram, bumbierus, persikus, zemenes vai šobrīd tik aktuālos rabarberus un uztici galveno darbu cepeškrāsnij, kas pagatavos izcilu saldo!

Rīsus ierasts biežāk ēst pamatēdienā, labākajā gadījumā kādā saldajā putrā, tomēr nenovērtēti tie palikuši pudiņu gatavošanā. Krēmīgi, sātīgi, viegli kraukšķīgi un ļoti dažādi pasniedzami - ar ogu vai augļu mērci, ar sildošām garšvielām vai gatavotu riekstu pienā. Visas iespējas izpausties ar radošo fantāziju!

Pudiņš var būt arī ļoti gaisīgs un krēmīgs, līdzīgs musam, tomēr tumīgāks, tāpēc aizlienē kādu recepti no šiem grēcīgajiem kārumiem.

Šokolādes un kanēļa pudiņš ar avenēm

Foto: Shutterstock

Šokolāde un avenes ir brīnišķīga kombinācija, īsti svētki!

Lasīt vairāk

Ātrā baltmaizes - ābolu šarlote

Foto: Shutterstock

Ābolu šarlote no kukuļa baltmaizes.

Lasīt vairāk

Zemeņu tiramisu kūka bez cepšanas

Foto: Privātais arhīvs

"Padalos ar savu mīļāko un ēdāju slavētāko deserta recepti - zemeņu tiramisu kūku! Tā nav ne jācep, ne jāvāra, ne jāizmanto kādas virtuves iekārtas, tikai nazis un bļoda!" Tasty.lv raksta receptes autore Annija Erdmane.

Lasīt vairāk

Rīsu un kokosa piena pudiņš

Ātri pagatavojama rīsu un kokosriekstu piena pudiņa recepte, ko piedāvā veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Svētku pudiņš ar Amaretto, ķiršiem un pekanriekstiem

Mazliet citāda britu klasiskā Ziemassvētku pudiņa recepte - ar pekanriekstiem un cukursaldiem ķiršiem sīrupā.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām

Foto: Shutterstock

Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām ir ātri pagatavojams un lieliski garšos ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Fiksais pudiņš no tostermaizes jeb rabarberu šarlote

Foto: Shutterstock

Iespējams, sākotnēji varētu šķist, ka šāda garduma pagatavošana prasīs šefpavāra cienīgas iemaņas, taču patiesībā kārums ir vieglāk par vieglu pagatavojams, un rezulāts cerības pilnībā attaisnos. Tā kā rabarberu sezona turpina ritēt pilnā sparā, šī var būt ļoti laba alternatīva ierastajām rabarberu plātsmaizēm un klimpu zupai.

Lasīt vairāk

Ābolu un zeltainā sīrupa pudiņi

Aromātiska un oriģināla recepte ābolu ražas laikam.

Lasīt vairāk

Rīsu un kokosriekstu pudiņš ar mango Āzijas gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tumīgs, mazliet salds un kokosriekstiem bagāts rīsu pudiņš. Pasniedz ar mīksta mango gabaliņiem un mazliet laima sulas spirgtumam.

Lasīt vairāk

Ātrais ābolu pudiņš ar baltmaizi

Foto: Shutterstock

Ja kārojas vienkāršu desertu ābolu laikā, izmēģini šo pudiņu!

Lasīt vairāk

Īru krēma un šokolādes pudiņš

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldais ēdiens, kurš būs īsti pa prātam tiem, kuriem patīk šokolādes un aromātiska liķiera garša vienā porcijā. Ideāls variants, lai servētu individuālas porcijas un nesatrauktos, ka kāds paliks bešā.

Lasīt vairāk

Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci

Foto: Publicitātes foto

Skandināvi zina, kā rīsus likt lietā arī desertu gatavošanā. Lūk, gards pierādījums restorāna ''36. līnija'' šefpavāra Laura Aleksejeva izpildījumā!

Lasīt vairāk

Tvaicēts apelsīnu pudiņš ar marmelādes mērci

Foto: Vida Press

Maigs un īsteni ziemīgs deserts - tvaicēts pudiņš ar saulainu apelsīnu marmelādes mērci. Recepte noderēs tiem, kuri meklē jaunas garšas.

Lasīt vairāk

Krēmīgais šokolādes un 'Bailey's' liķiera pudiņš

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojama šokolādes pudiņa recepte - pats grūtākais ir sagaidīt, kad deserts atdzisīs, lai to varētu pilnībā izbaudīt!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!