Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kad gatavošanas pamati ir apgūti un iekšējais pavārs izaudzis no iesācēja par amatieri, ir pienācis brīdis savu virtuvi pārvērst par improvizētu mājas restorānu. Trīs un četru atsevišķu ēdienu maltītes, ar kurām iepriecināt ēdājus, vienlaikus pārliecinoties, ka gatavošana iet no rokas, ir katra mājas pavāra sirds piepildījums. Tieši tāpēc esam jums atlasījuši divas ēdienkartes, lai lieki nebūtu jālauza galva par to, kā plānot svētkus garšas kārpiņām.

Pirmais garšas piedzīvojums sāksies ar smalku uzkodu – laša rullīšiem, kuri liks iesilt vēderam. Pamatēdienā pārsteigs rūpīgi un ar centību gatavotas pīles kājiņas, kas pasniegtas ar pupiņām un lapu kāpostiem. Bet desertā - pavisam garda mandeļu miltu tarte ar sulīgajām mellenēm. Šai maltītei klāt iesakām baudīt sarkanvīnu ar šokolādes un garšvielu notīm vai baltvīnu no Côtes de Gascogne reģiona, kas bagāts ar svaigu augļu un citrusu garšu.

Otrās ēdienkartes starts ir pavisam rudenīgs – saldo kartupeļu krēmzupa, kurai klāt baudīt sviesta ķirbja smalkmaizīti. Turpinot uz garšīgās nots, iesakām baudīt jēra steiku ar seleriju biezeni un apceptiem dārzeņiem, pa virsu liekot svaigu pesto. Bet vakariņu kulminācija pavisam noteikti būs izcili garda ābolu un brūkleņu siera kūka, kurai pievienota salda karameļu mērce. Maltīte vēl labāk garšos kopā ar Chenin Blanc baltvīnu, kurā jaušamas tropiskās notis un persiku garša.

Laša rullīši ar kaperiem un rukolu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Restorāna cienīga maltīte, kuru vari pagatavot mājās un būt īsts šefpavārs! Nelielās laša ruletītes noteikti izpelnīsies atzinību no ēdājiem. Bet garšas kārpiņas sajūsmā dancos, kad baudīsi lasi kopā ar kaperiem un rukolu.

Lasīt vairāk

Ceptas pīles kājiņas ar pupiņām un lapu kāpostiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Restorāna cienīga maltīte, kuras pagatavošanai ieteicams gatavoties jau laikus, lai pīles kājiņas varētu kārtīgi iemarinēties. Bet rezultāts būs tā vērts – smalkas vakariņas ar kārtīgi izceptu pīles kājiņu, karstiem pupiņu salātiem un kāpostu lapām.

Lasīt vairāk

Melleņu un mandeļu miltu pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Smalka kūka, kas gatavota pēc vislabākajām konditoru tradīcijām. Melleņu tarte lieliski iekļausies ogu sezonas ēdienkartē. Īpašu maigumu un garšu piešķirs ne tikai sastāvā esošais sviests, bet arī gardie mandeļu milti.

Lasīt vairāk

Riekstu jeb sviesta ķirbja un fetas siera tartaletes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārtainās mīklas smalkmaizītes citādā pagriezienā – ceptas ar riekstu jeb sviesta ķirbi un fetas sieru. Aromātu un garšas notis šoreiz piešķir arī pikantais čili un smaržīgais timiāns.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu krēmzupa ar ķiploku grauzdiņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Smaržīga un garda krēmzupa no saldajiem kartupeļiem, puraviem un sīpoliem. Izteiktākai garšai un pikantumam pievienots arī kumins un kurkuma. Bet zupai kraukšķīgumu piešķirs sēkliņas un grauzdiņi. Šeit ir vaļa fantāzijai – var pievienot saulespuķu, sezama un ķirbju sēkliņas, kā arī izvēlēties vēl citas.

Lasīt vairāk

Jēra steiks ar svaigu pesto, seleriju biezeni un ceptiem dārzeņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sulīgs jēra steiks ar svaiga bazilika un piparmētru pesto, kuram pievienots izteiksmīgs seleriju biezenis un cepti dārzeņi. Garda un restorāna cienīga maltīte, kuru pagatavot pašam mājās un baudīt kopā ar kādu glāzi sarkanvīna.

Lasīt vairāk

Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci

Foto: DELFI

Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!