Kad pirmā ķirbju raža ienākusies: 14 receptes, kā pagatavot lielo ogu
Foto: Shutterstock

Neapšaubāmi ķirbji ir oranži dzeltenie rudens vēstneši, kas simbolizē lapkriti. Un tagad, kad vasaras beigās uzblīdušās milzu ogas varam sākt baudīt arī virtuvē, ir īstais brīdis, lai pagatavotu ko garšīgu. Tāpat kā ķirbji, tā arī no tiem pagatavotie ēdieni būs dažādi un garšas ziņā atšķirīgi. Pankūkās un mannā putrās visgardākie būs parastie lielie oranžie ķirbji. Bet krēmzupās – sviesta jeb riekstu ķirbji, kuri garšas ziņā ir pat nedaudz maigāki un kam ir riekstu piegarša, par ko liecina arī to nosaukums.

Gatavojot ķirbju zupas, tās papildina ar burkāniem vai āboliem, bet garnē ar drusciņu Filadelfijas siera, ķirbju sēkliņām, grauzdiņu gabaliņiem, balzamiko mērci un pat sviestā apceptām garnelēm. Steidzīgākajos rudens vakaros no ķirbjiem var pagatavot garšīgas pankūkas.

Bet, ja iedvesma tiecas pretī kam apjomīgākam, no ķirbjiem var pagatavot pasakainu risoto vai sāļās plaucētās mīklas smalkmaizītes. Un neaizmirsīsim par krājumiem ziemai – kāda ķirbju zapte, čatnijs vai ķirbji krustnagliņās tikai palīdzēs tikt galā ar ražu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form