Foto: Paula Freimane
Siera kūkas - gan ceptās, gan neceptās – ir stabila vērtība, kas nekad neiziet no modes. Tās ir vienkārši pagatavojamas, nenoliedzami garšīgas, bet maķenīt garlaicīgas – ar cepumu pamatni un krēmsiera krēmu vairs nevienu nepārsteigsi. Pāršķirstot "Tasty.lv" virtuālo pavārgrāmatu, secinājām, ka mūsu saimniecibā iekrājies vesels lērums interesantu recepšu ātrajām kūkām bez cepšanas.

Biji iecerējis kādu pārsteigt ar pašgatavotu torti, bet darbu steigā attapies pārāk vēlu un cepšanai vairs nav laika? Pieteicās negaidīti ciemiņi? Starp mūsu izvēlētajām receptēm atradīsi pat 10 un 20 minūtēs pagatavojamas kūkas, kas šādās situācijās būs īsts glābiņš, turklāt nebūs melots, apgalvojot, ka konditorejas šedevrs ir pašgatavots.

"Slinkais Napoleons" no "austiņu" cepumiem, kārdinoša jogurta kūka kaloriju skaitītājiem, čagana zefīra torte ar citrusaugļu skābumiņu, karaliskā šokolādes kūka prinča Viljama gaumē – "Tasty.lv" ātro kūku kolekcijā katrs atradīs savai gaumei atbilstošu kārumu, ko pagatavot ātri, bez liekām pūlēm un bez cešanas.

Lai labi garšo!

Neceptā prjaņiku kūka no trīs sastāvdaļām

Kūkas gatavošana ne vienmēr ir laikietilpīgs un dārgs pasākums. Varen gardu kūciņu var uztapināt pat nieka 10 minūtēs, turklāt, izmantojot vien trīs pavisam vienkāršas sastāvdaļas. Izklausās iedvesmojoši, vai ne? Pārbaudītu recepti iesaka Egita Spradziņa.

Lasīt vairāk

Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu

Foto: Shutterstock
Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu, kura garšas ziņā krietni pārspēj krēma tortes!

Lasīt vairāk

Ātrā šokolādes cepumu un biezpiena kūka bez cepšanas

Šokolādes cepumu un biezpiena kūka ir ātri pagatavojama un tik garšīga, ka gribēsi to gatavot atkal un atkal. Noskaties video un aiziet!

Lasīt vairāk

Trifeļu kūka bez cepšanas

Teju katru saimnieci vismaz reizi dzīvē no gardas kūkas pagatavošanas atturējusi tai nepieciešamās cepeškrāsns neesamība. Šai sakarā piedāvājam gardu trifeļu kūku, ko vari pagatavot gana vienkārši arī tad, ja cepeškrāsni iedarbināt nav iespējams.

Lasīt vairāk

Neceptā mango torte no četrām sastāvdaļām

Foto: Privātais ahīvs
Mango, saldais krējums, iebiezinātais piens un cepumi – tikai šīs četras sastāvdaļas tev būs nepieciešams sarūpēt, lai zibenīgi uzburtu atsvaidzinoši sulīgu torti. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Karaliskā šokolādes kūka bez cepšanas

Variācija par tik iecienīto un gardo šokolādes "desu" jeb "Saldo bruneti", kā to mēdz saukt. To var gatavot gan kēksa, gan kūkas formā. Ja vēlies, papildini ar riekstiem un marmelādi. Starp citu, šādu kūku savās kāzās bija pasūtījis arī princis Viljams.

Lasīt vairāk

Maigā citrusaugļu un zefīru kūka

Salds un reizē skābs, krēmīga pildījuma pavadībā. Izcils deserts, kas neprasīs daudz laika gatavošanā un sajūsminās zefīru cienītājus. Liec lietā mandarīnus, apelsīnus, greipfrūtus, kivi, pomelo vai citus skābos augļus, kas ideāli kontrastēs ar saldumu.

Lasīt vairāk

Gatava 10 minūtēs: kafijas biskvīta torte ar šokolādes-riekstu krēmu

Foto: Shutterstock
Veikalā nopērkamo biskvītu piesūcinot ar rūgtenu kafiju un pārziežot ar šokolādes-riekstu krēmu, vien 10 minūtēs tiksi pie supergardas tortes.

Lasīt vairāk

Viens, divi – gatavs: kā uzmeistarot torti 20 minūtēs

Biji iecerējis kādu pārsteigt ar pašgatavotu torti, bet darbu steigā attapies pārāk vēlu un tortes cepšanai vairs nav laika? Nebiji domājis svinēt dzimšanas dienu, bet pieteicās negaidīti ciemiņi? Divdesmit minūšu laikā pagatavojama torte šādās situācijās būs īsts glābiņš, turklāt nebūs melots, apgalvojot, ka torte ir pašgatavota.

Lasīt vairāk

Cepumu kūka ar biezpiena krēmu un marmelādes gabaliņiem

Cepumu kūka viennozīmīgi ir viena no manām bērnības garšām. Gardais biezpiena krēmiņš, cepumi un marmelāde rada garšu buķeti, kura burtiski kūst uz mēles, bet, notiesājot vienu gabaliņu, roka jau steidz ķert pēc nākamā.

Lasīt vairāk

Neceptā cepumu kūka ar citronu krēmu un meringu

Cepumi ar saldskābu citronu krēmu un gaisīgu meringa "cepurīti" - šī debešķīgā kombinācija gardēžus nespēs atstāt vienaldzīgus. Turklāt, lai pagatavotu cepumu kūku, tev nebūs nepieciešama cepeškrāsns. Lieliski, vai ne!

Lasīt vairāk

Slinkā Napoleona kūka bez cepšanas

Ko darīt, ja kārojas pašgatavotu Napoleonkūku, bet mājās nav cepeškrāsns un draugu virtuvi izmantot nav ne laika, ne gribēšanas? Noderēs šī recepte, kuru uzgājām interneta dzīlēs, pārbaudījām savā virtuvē un atzinām par labu esam!

Lasīt vairāk

Cepumu torte ar vārītu iebiezināto pienu bez cepšanas

Cepumu torte ar vārītu iebiezināto pienu un šokolādes glazūru. Tik garda un bez cepšanas pagatavojama.

Lasīt vairāk

Jogurta desertkūka bez cepšanas

Jogurta desertkūka jeb želejas kūka ir aromātiska un atsvaidzinoši viegla, turklāt tās pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns!

Lasīt vairāk

Video: Piecās minūtēs pagatavojama torte no četrām sastāvdaļām

Izrādās, lai tiktu pie gardas tortes, tās gatavošanai nebūt nav jāvelta puse dienas. Ja tev ir pāris minūtes laika, ko veltīt šai nodarbei, un četras receptē minētās sastāvdaļas, tad vari ķerties pie darba, kas ir tik vienkāršs, ka būs pa spēkam pat pirmklasniekam.

Lasīt vairāk

Maskarpones krēma torte no gatavajām biskvīta ripām

Foto: Shutterstock
Maskarpones un biskvīta torte no pirktajām brūnā biskvīta ripām.

Lasīt vairāk

Mango jogurta kūka bez miltiem, cukura un sviesta no Paulas Freimanes

Bezgrēka mango jogurta kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane. Kūkas tapšanai soli pa solim vari izsekot lūk, te.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!