Foto: Shutterstock

Tagad, kad plūmju koku zari noliekušies no pārpilnības, ir īstais brīdis, lai tās liktu lietā un pagatavotu ne tikai kādu gardu saldo ēdienu, bet arī apetītlīgu nopietnāku maltīti. Plūmes lieliski piestāvēs putna gaļas ēdieniem, tāpēc tās ir vērts pievienot vistas gaļai un pīlei. Protams, no tām iznāks arī gardas plātsmaizes, pīrāgi, tartes, kūkas un citi deserti uz mīklas pamatnes.

Plūmju pīrāgs

Foto: Shutterstock

Gardais, vienkārši pagatavojamais plūmju pīrāgs.

Lasīt vairāk

Ceptu plūmju saldējums

Foto: Shutterstock

Burvīgs augusta saldējums, kura garšas buķetē izceļas karamelizētās plūmes un medus.

Lasīt vairāk

Marokas Marbellas vista

Foto: Shutterstock

Vista tiek marinēta visu nakti bagātīgā marinādē. Plūmes dod nelielu saldumu, bet olīvas un kaperi piešķir īpašu pikantumu.

Lasīt vairāk

Grilēti nektarīni un plūmes ar fetas sieru

Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

Lasīt vairāk

Ābolu - plūmju salāti

Foto: Shutterstock

Ābolu - plūmju salāti saldskābā izpildījumā.

Lasīt vairāk

Plūmju - ingvera čatnijs

Foto: Shutterstock

Plūmju - ingvera čatnijs pikantai piedevai jebkurā sezonā.

Lasīt vairāk

Noras plūmju kūka

Foto: Shutterstock

Noras plūmju kūka - tējas vai kafijas galdam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!