Foto: Shutterstock
Šokolāde ar savu neatkārtojamo garšu un samtaino tekstūru ir izcils afrodiziaks. Kādā BBC veiktā pētījumā pat noskaidrots, ka mutē kūstošs šokolādes gabaliņš rada skūpstam līdzīgu efektu – paaugstinās smadzeņu aktivitāte un sirds sāk sisties ātrāk. Tāpēc pašgatavota šokolādes kūka būs labākā dāvana visu mīlētāju svētkos. Un, protams, kaislīgs skūpsts bonusā!

Franču zīda kūka – vēsas šokolādes putas zeltainā smilšu mīklas groziņā


Klāt tas gada laiks, kad es īstenoju desertu receptes, kuras citkārt šķiet pārāk izsmalcinātas. Dekadentiskas, grēcīgi saldas un šokolādīgas. Bet ar vienu BET, ko es ievēroju allaž, – šīm receptēm jābūt vienkāršām un uzticamām. Jo šai pasaulē ir divas lietas, ko es nevēlos pieredzēt, – pavadīt visu dienu virtuvē un vilties par rezultātu. Šī iemesla dēļ es dievinu franču "zīda kūku". Vienkārši pagatavojama, grēcīgi garda un šokolādīgi izsmalcināta!

Lasīt vairāk

Karaliskā šokolādes kūka bez cepšanas


Variācija par tik iecienīto un gardo šokolādes "desu" jeb "Saldo bruneti", kā to mēdz saukt. Šoreiz - tikai ar cepumiem un kūkas formā! Ja vēlies, papildini ar riekstiem un marmelādi. Starp citu, šādu kūku savās kāzās bija pasūtījis arī princis Viljams.

Lasīt vairāk

Braunija siera kūka

Foto: Privātais arhīvs


Decembrim piestāv šokolāde un deserti, ko citkārt negatavojam. Interesantu siera kūkas recepti mums atsūtījusi lasītāja Nataša, piedāvājam to izmēģināt arī jums! Kā raksta Nataša, kūka ir mutē kūstoša, mēreni salda, krēmīga, neuzbāzīga, bet sātīga.

Lasīt vairāk

Torte 'Melnais princis'

Foto: Shutterstock


Gaidot viesus jācep lepna torte 'Melnais princis'.

Lasīt vairāk

Šokolādes kūka


Kārdinoša kūka īpašiem dzīves gadījumiem – novērtēs ikviens saldummīlis.

Lasīt vairāk

Aveņu un šokolādes kūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock


Aveņu un šokolādes kūka bez cepšanas izdaiļos jebkuru svinību galdu.

Lasīt vairāk

Franču šokolādes kūka bez miltiem

Foto: Publicitātes foto


Šī kūka atklāj franču dāmu figūras noslēpumus. Tās pagatavošanā netiek izmantoti milti, kas ir slaiduma atslēga. Kūkai tiek pievienota tumšā šokolāde, kas ir ļoti bagātīga un sātīga savā garšas pilnībā un pietiek ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu un apmierinātu kāri pēc saldumiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!