Foto: Shutterstock
Daudzi noteikti ar smaidu atceras, ka skolas gados vecāku piešķirtā pusdienu naudiņa bieži netika izlietota paredzētajam mērķim tikai tādēļ, ka no tuvējās konditorejas vēdīja bezgala salds un kārdinošs aromāts, liekot izlemt par labu tikko ceptām maizītēm. Kanēļmaizītes un magoņmaizītes, bez šaubām, bija vienas no iecienītākājām. Garās brīvdienas ir īstais brīdis atcerēties bērnību un pieputināt virtuvi ar miltiem, pagatavojot klasiskās smalkmaizītes.

Lai pagatavotu šos kārumus, svarīgākais ir iemācīties pagatavot rauga mīklu. Kaut šis process ir visai laikietilpīgs, te atradīsi recepti vien 30 minūtes raudzējamai mīklai. Ja rauga mīklas gatavošana ietilpst tavu fobiju sarakstā, tas nenozīmē, ka maizītes tev ies secen – izmanto veikalos nopērkamo mīklu, mājās sagatavojot vien pildījumu. Lieliska iedeja, vai ne? It īpaši tādēļ, ka varēsi bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem apgalvot, ka maizītes ir pašceptas.

Ja vēlies, lai magoņmaizīšu pildījums ir īpaši gards, magones iepriekš nedaudz apgrauzdē uz sausas pannas, lai "atdzīvinātu" mazo sēkliņu aromātu. Lai magoņu aromāts būtu vēl izteiktāks, pirms ziešanas uz mīklas nedaudz samal tās kafijas dzirnaviņās vai saberz piestā.

Cepot kanēļmaizītes, nekādā gadījumā nepieļauj Bokas jaunkundzes kļūdu, skopojoties ar kanēli, jo aromātiskajiem kanēļa putekļiem ir jāpiesmaržina visa māja! Tāpat neskopojies ar sviestu, bez tā maizītes sanāks sausas un ne tik gardas. Savukārt saldā krēmsiera glazūra gan kanēļmaizītes, gan magoņmaizītes padarīs īpaši kārdinošas un debešķīgi gardas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!