Foto: Shutterstock
Pirms dārzā izdīgušas jaunās bietītes, ir pienācis laiks izmantot pagājušā gada bietes. Es tās saucu par karalienēm ne tikai krāsas dēļ, bet arī tādēļ, ka, ja ēdienam pievieno sarkano bieti, tā kļūst par galveno akcentu ēdienā un par galveno noti garšas buķetē. Piedāvāju 15 dažādas idejas ar karalieni bieti, gan salātiem, gan zupām, gan arī kā piedevu gaļas ēdienam un pat desertam.

Sarkano biešu un lēcu salāti

Foto: Shutterstock
Šos salātus varētu raksturot kā atvadas no ziemas krājumiem, kurus papildina pavasarīgie zaļumi. Salāti ir ļoti piemēroti, ja mājās gaidāmas nelielas viesības, jo to sagatavošanai visērtāk atvēlēt divas dienas. Pirmajā dienā novāri lēcas un bietes, darbi, kas prasīs visvairāk laika, bet otrajā dienā īsi pirms ēšanas sajauc salātus. Protams, laiku var ietaupīt, nopērkot gatavas vārītās bietes.

Lasīt vairāk

Prosa ar bietēm, parmezānu un citronu

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
Tādi vienkārši produkti kā šķeltie zirnīši, grūbas un prosa, ja tos bagātina ar dažādām mūsdienīgam garšām, ir pat ļoti baudāmi un bagātina ģimenes ēdienkarti, īpaši kad pierastie rīsi, makaroni un kartupeļi sevi uz kādu laiku ir izsmēluši. Pavasarīgi krāsano recepti iesaka kulinārijas bloga
"Gards, ka nenoēsties!"
autore.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas burgers ar bietēm un saldā kartupeļa daiviņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kurš gan spēj atteikties no burgera? Ja burgers tiek gatavots mājās, tas noteikti ir veselīgāks par ātro ēstuvju piedāvājumiem, turklāt tad var eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļām. Šajā gadījumā frī kartupeļi tiek gatavoti no saldā kartupeļa, savukārt burgeram ir pievienotas bietes, kas šo ēdienu padara ne tikai neparastāku, bet arī vērtīgāku.

Lasīt vairāk

Grētas iecienītā biešu zupa

Foto: I. Kalniņa
Bloga
letpetitpot.lv
autore Inga Kalniņa piedalījās
BioLoģiski!
zupu izaicinājumā, gatavojot savas mazās meitas Grētas mīļāko zupu - biešu zupu.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem

Foto: Shutterstock
Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem - recepte, kas noderēs gan gavētājiem, gan tievētājiem, gan klaisku garšu salikumu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Bioloģiskā biešu zupa

Foto: D. Rukšāne
Dace Rukšāne, rakstniece, kampaņas
BioLoģiski
zupu izaicinājuma ietvaros pagatavoja varen sātīgu bioloģisko biešu zupiņu. Dace piebilst, ka ar šādu zupas daudzumu četri cilvēki var mieloties divas dienas pēc kārtas.

Lasīt vairāk

Tomātu un biešu biezzupa

Foto: Vida Press
Tomātu un sarkano biešu biezzupa ir ne tikai ļoti garšīga, tās košā un izteiksmīgā krāsa arī uzlabos garastāvokli. Protams, vislabāk zupa garšo, gatavota no pašu audzētiem tomātiem to sezonā, tomēr arī tagad, kad aiz loga ziema, to var pagatavot - izmantojot savā sulā konservētus tomātus. Izbaudi!

Lasīt vairāk

Biešu risoto ar mārrutkiem

Foto: Vida Press
Iespējams, nedaudz neparasta risoto versija, tomēr galvojam - ļoti garšīgi, turklāt - figūrai draudzīgi!

Lasīt vairāk

Ceptu dārzeņu salāti ar bez čaumalas vārītu olu

Dārzeņu cepšana zināmā mērā ir maģiska. Nav jau tā, ka svaigiem burkāniem būtu kāda vaina, tomēr, ja paņemam tos pašus burkānus, pievienojam nedaudz kartupeļu un biešu, samaisām ar olīveļļu un sāli un cepam, līdz dārzeņiem ir kraukšķīga garoziņa un mīksts vidiņš... Lūk, tā ir Dārzeņu Maģija! Un, ja ceptajiem dārzeņiem pievieno svaigos lapu salātus un pārsedz ar bez čaumalas vārītu olu... Laime pilnīga!

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas bietes ar Fetas sieru un pesto

Foto: Shutterstock
Interesantu garšu meklētājiem jāizmēģina šī cepto biešu recepte no "Lido" šefpavāru krājumiem.

Lasīt vairāk

Biešu salāti korejiešu gaumē

Foto: Shutterstock
Kraukšķīgi un pikanti biešu salāti ar bagātīgu garšu buķeti.

Lasīt vairāk

Dārzeņu biezzupa ar biešu un kaperu jogurtu

Foto: J.Roze
Dārzeņu biezzupa, kuru var pagatavot no tā, kas mājās. Svētku sajūtu šai sātīgajai zupiņai piešķir aizdars - biešu un kaperu jogurts.

Lasīt vairāk

Pīles fileja alus marinādē ar biešu-aveņu, burkānu- seleriju biezeņiem un blanšētiem ziedkāpostiem

Foto: Michael Mintskovsky
Krāsaina un spilgta garšu improvizācija, ko piedāvā ģimenes restorāna "HERCOGS" šefpavārs Andris Rūmītis.

Lasīt vairāk

Biešu biezeņzupa ar zilo sieru

Foto: Shutterstock
Klasiskā biešu zupa apnikusi? Izmēģini ko jaunu - biešu biezeņzupu ar zilo sieru! Recepti iesaka
Lido
šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Biešu siera kūka

Foto: DELFI
Šo nedaudz veselīgākas siera kūkas recepti piedāvā Restorāns 'Hot'e' veselīgās ēšanas meistarklases ietvaros, autore Iveta Lamberte.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!