Foto: Shutterstock kolāža
Ja vēlies brīvdienās sevi palutināt ar patiesi karaliskām brokastīm, tad bez laša tev neiztikt. To varēsi ne vien likt uz maizītēm, bet arī pildīt kruasānos, ievīstīt lavašā, likt uz zeltainām kartupeļu pankūkām, iecept omletē un izmantot vēl daudzos dažādos garšīgos veidos. "Tasty" krājumos atradām lērumu ideju, kā lasim ierādīt goda vietu uz brokastu galda.

Klasiskas lašmaizītes ar baltmaizi un sviestu garšo teju visiem, bet, kāpēc gan neizmēģināt ko jaunu? Aizstāj baltmaizi ar graudu maizi, bet sviesta vietā izvēlies krēmsieru, papildinot kompozīciju ar sulīgu tomāta šķēli un zaļajiem lociņiem. Iznākums būs tikpat gards, bet figūrai draudzīgāks.

  • Izlasot šo rakstu, uzzināsi piecas laša sālīšanas metodes dažādām gaumēm.

Sablenderējot kūpinātu lasi ar biezpienu vai krēmsieru, iegūsi ļoti gardu smēriņu, ko vari ziest gan uz vafelēm, gan sāļajiem krekeriem vai grauzdētas bagetes šķēlēm. Uzfrišini šo kompozīciju ar mikrozaļumiem un pāris pilieniem atsvaidzinošas citronu sulas. Kurš gan spēs atteikties no šāda garšu baudījuma?

Papildinātu ar dažādām citām sastāvdaļām, lasi vari ietīt arī lavaša rullīšos, tortiljā vai plānajās pankūkās. Īpaši lieliski laša izsmalcināto garšu papildina avokado un, protams, olas, bez kurām brokastīs nu nekādi neiztikt. Lasis saderēs gan ar omleti, gan kulteni, kā arī ar vārītām vai plaucētām olām.

  • Šajā rakstā atklājām piecus noslēpumus, kā pagatavot nevainojamas plaucētās olas, izvairoties no kļūdām.

Ja vēlies brokastīs baudīt ko pikantāku, tad pagatavo gardo laša tartaru ar kapātām zaļajām olīvām, kaperiem un pāris pilieniem "Tobasco" mērces. Zied tartaru uz grauzdētas maizes šķēlēm un izbaudi kumosu pēc kumosa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!