Foto: Shutterstock

Sarkanā zemeņu vasara turpinās! Šoreiz īpaši jāizceļ kūkas, jo tās noteikti ir jāēd laiskās svētdienas. Siltajam un saulainajam laikam atbilstoši, piedāvājam izvēlēties pagatavot kādu zemeņu siera kūku, biskvītkūku, tiramisu vai kādu citu gardumu. Galvenais, lai pietiek vairākiem ēdājiem un visi priecīgi!

Grēcīgi gardā zemeņu torte

Foto: Privātais arhīvs

Šai kārdinošajai un gardajai tortei ir tikai viens liels mīnuss – izteikta mazuma piegarša. Recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Valtere.

Lasīt vairāk

Zemeņu biskvītkūka Dženovas gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kailā biskvītkūka, kas neslēpj to, kas "lācītim" vēderā. Fantastisks vasaras deserts, kura pagatavošana, lai gan prasa nedaudz laika, nemaz nav tik grūta. Un kam gan negaršo gaisīgs biskvīts, zemenes un putukrējums!

Lasīt vairāk

Svaigā zemeņu siera kūka

Foto: DELFI

Krāsainā, dzīvespriecīgā zemeņu kūka, tik garda, svaiga un aromātiska. Tā nav jācep, bet, lai kūka turētos kopā, izmanto želatīnu un laiku, tādēļ gatavo kūku dienu pirms pasniegšanas. Minētais produktu daudzums piemērots vienai lielai kūkai ar diametru 24 cm vai arī vari gatavot vairākas nelielas kūciņas. Recepti piedāvā restorāna "Bibliotēka Nr.1" konditore Laura Rozenfelde.

Lasīt vairāk

Nepieklājīgi gardā medus kūka ar zemenēm

Foto: DELFI

Šī ir īsta brīvdienu kūka, kas piestāv dienām, kad atļaujamies ko vairāk un lutinām savus draugus vai tuviniekus. Pirmās sezonas zemenes kombinācijā ar medus kūku uzreiz atmiņā uzjundī bērnību, tāpēc kūka noteikti būs īsts kārums arī mazajiem ēdājiem. Zemenes noteikti var aizstāt arī ar citām ogām - lai arī kādu interpretāciju katrs atļautos izveidot, kūka ir ļoti garda, turklāt to iemīlēs un ilgi atcerēsies pat tie, kas uz kūkām ir uz "jūs".

Lasīt vairāk

Vasarīgais tiramisu ar zemenēm un avenēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Divas klasiskas lietas satiekas vienā gardā desertā – tiramisu. Aukstais deserts atsvaidzinās, bet vīnā izmērcētie dāmu pirkstiņi piešķirs maltītei jautrāku noskaņu. Baudi kopā ar to pašu vīnu, kuru izmantoji gatavojot!

Lasīt vairāk

Svaigēdāju siera kūka

Tiešām varu ieteikt – sanāk fantastiska kūka! Grēcīga, jo ir trekna, un daudz ēst nevajadzētu… ja spējat apēst TIKAI vienu gabaliņu…

Lasīt vairāk

Ātrā zemeņu kūka iesācējiem

Foto: Vida Press

Ātri pagatavojama un vasarīga zemeņu kūka, kas izdosies pat iesācējam.

Lasīt vairāk

Mandeļu biskvīta torte ar zemeņu un maskarpone siera krēmu

Foto: DELFI

Vasarīgs gardums, kas iederēsies gan uz Jāņu galda, gan citos godos!

Lasīt vairāk

Zemeņu un olu krēma tarte

Karaliskā zemeņu tarte, kas pildīta ar aromātisku vaniļas un olu krēmu rotās jebkuru svinību galdu. Olu krēma recepti pildījumam atradīsi šeit.

Lasīt vairāk

Uzlabotā klasiskā siera kūka ar zemenēm un šokolādes virskārtu

Foto: DELFI

Jau vairākus gadus turos pie vienas – klasiskās Ņujorkas siera kūkas receptes, kuru pilnveidoju atbilstoši sezonai. Ziemā, ap Jaunā gada laiku cepumu pamatnes vietā izmantoju piparkūkas. Bet vasarā ļauju vaļu iztēlei un papildinu siera kūku ar ogām. Šoreiz - zemenēm, kuras paslēpu kūkas iekšienē. Tam visam pāri mazliet rūgtenas šokolādes kārtiņa, kurā skaisti gozējas zemeņu sirdis.

Lasīt vairāk

Vegāniskā mandeļu miltu kūka ar zemeņu krēma pildījumu

Foto: Publicitātes foto

Gardas zemeņu kūkas recepti, kura noderēs arī vegāniska uztura cienītājiem, iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veiklu tīklu "Elvi".

Lasīt vairāk

Grēcīgā zemeņu un lazdu riekstu kārtainā kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Un mēs turpinām jūsmot par zemenēm, riekstiem un bezē! Kārdinājums, kuram būs pavisam grūti pretoties, jo šī kārtainā kūka ne tikai izskatās skaisti, bet garšo vēl labāk.

Lasīt vairāk

Neceptā zemeņu kūka ar sausā maizes zupas maisījuma pamatni

Foto: Shutterstock

Zemeņu ātrā kūka no maizes zupas maisījuma un jogurta. Viens, divi un kārums Māmiņdienai gatavs!

Lasīt vairāk

Grēcīgā šokolādes krēma kūka ar maršmaloviem un zemenēm

Foto: Privātais arhīvs

Zemenes šajā kūkā tiek izmantotas vairāk kā dekors, tāpēc šo sezonālo sastāvdaļu vari aizstāt ar citām ogām. Arī tad, ja pa rokai nebūs šokolādes krēma, kūka izdosies, aizstājot šo sastāvdaļu ar divām paciņām mīksta sviesta, kas pēc garšas samaisīts ar kakao pulveri un pūdercukuru. Kalorijas neskaitiet! Recepti iesaka Ilva Linde.

Lasīt vairāk

Gaisīgā siera kūka ar kanēļa cepumu pamatni

Foto: Privātā arhīva foto

Šīs siera kūkas krēms ir īpaši gaisīgs, pateicoties īpašai sastāvdaļu kombinācijai un tam, ka masai netiek pievienots pārlieku daudz želatīna, kas mēdz siera kūkas pildījumu padarīt pārāk stingru un gumijotu. Savukārt kūkas pamatnei "odziņu" piešķir pievienotais kanēlis. Recepti iesaka Lūcija Žogla.

Lasīt vairāk

Gardā zemeņu torte ar biezpiena krēmu

Foto: Shutterstock

Zemeņu torte ar biezpiena krēmu - laba ar to, ka nav pārlieku salda.

Lasīt vairāk

Franču konditorejas klasika – plaucētās mīklas kūka 'Paris-Brest'

Foto: Privātā arhīva foto

Šo franču konditorejas leģendāro kūku 1910. gadā par godu kārtējam velomaratonam Parīze–Bresta–Parīze radīja konditors Luī Djurāns (Louis Durand) velomaratona idejas autora Pjēra Žifāra (Pierre Giffard) uzdevumā. Ievērojot tematiku, greznā kūka tika cepta apaļā riteņa rata formā, ar kalorijām bagātu pildījumu – tā teikt, lai sportisti pēc nogurdinošā 1230 kilometrus garā brauciena varētu atjaunot enerģijas krājumus.

Lasīt vairāk

Rauga mīklas rabarberu kūka ar olbaltuma putām un zemenēm

Foto: DELFI

Ņem vērā, ka šo plātsmaizi var cept, izmantojot arī kāds citu mīklu, piemēram, smilšu vai kārtaino. Ļaujies eksperimentiem un pārkaisi izcepto gardumu ar pūdercukuru vai riekstus aizstāj ar mandeļu skaidiņām.

Lasīt vairāk

Kārtainā 'Pavlova' ar zemenēm un avenēm

Foto: Privātais arhīvs

Kad mājās uzradās brīvībā turētu vistu olas, nolēmu, ka īstais brīdis saņemties un pagatavot "Pavlovu". Izrādījās, ka tas nev nemaz tik sarežģīti. Kūka ir ļoti viegla, gaisīga un īsteni vasarīga, jo to var papildināt ar dažādām sezonā pieejamām ogām. Oriģinālā "Pavlova" tiek dekorēta ar zemenēm vai kivi, es šoreiz izvēlējos zemenes un avenes, bet tu vari izmantot jebkuras ogas, kas garšo vislabāk," tā savu veikumu komentē receptes autore Žaklīna Hermane.

Lasīt vairāk

Kārdinošā 'Snickers' siera kūka bez cepšanas

Foto: Kristīne Taujena

"Fantastiski garšīga siera kūka, ko īpaši novērtēs "Snickers" batoniņu cienītāji. Labā ziņa ir tāda, ka šo kūku varēs pagatavot arī tie kārumnieki, kam nav cepeškrāsns," stāsta receptes autore Kristīne Taujena.

Lasīt vairāk

Zemeņu tarte ar citronu krēmu

Foto: Shutterstock

Vasaras sezonā, kad pieejamas zemenes, kāda kūka ar sārtvaidzītēm noteikti jāpagatavo, un šī recepte ar kraukšķīgu smilšu mīklas pamatni, skābenu citronu krēmu un saldām zemenēm pa virsu būs kā radīta svētkiem un saldai ikdienai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!