Foto: Shutterstock
Lazanjas gatavošanai nepieciešams laiks un miers, bet tas atmaksājas, iegūstot patiesi gardu, sātīgu un aromātisku maltīti, katram kumosam sniedzot baudu. Turklāt burvīgie aromāti māju pārvērtīs par omulības ligzdiņu.

Ja ar ģimeni paredzēts doties baudīt ziemas priekus, lazanjas gatavošanu var sadalīt divās daļās. Vispirms sagatavo visus nepieciešamos pildījumus: sacep gaļu, pagatavo bešamela mērci, samaisa rikotu, u.c. Bet atgriežoties mājās, karsē cepeškrāsni, formā kārtojot lazanjas kārtas un cepot ēdienu gatavu.

Lazanja ir arī piemērots cienasts nelielām viesībām, tieši tādēļ, ka tās gatavošanu var sadalīt vairākās daļās. Kad viesi ieradušies, var uzsākt lazanjas cepšanu, bet tikmēr cienāties ar uzkodām un baudīt kādu jauku dzērienu.

Piedāvājam septiņas kārdinošas lazanju receptes dažādām gaumēm!

Fiksā lazanja ar artišokiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši un veikli pagatavojami lazanjas tornīši baudīšanai divatā. Pa vidu pastas sloksnēm izkārtoti ne vien gardie artišoki un melnās olīvas, bet paslēpies arī sulīgs paprikas pesto.

Lasīt vairāk

Lazanja ar rikotu un tomātiem

Foto: Shutterstock

Lazanja ar rikotu un tomātiem garšo labi arī nākošajā dienā. Ja paliek pāri mērce, tad ir garšīgi arī ar spageti.

Lasīt vairāk

Bagātīgā lazanja nesteidzīgam vakaram

Foto: Vida Press

Kas var būt labāks par sātīgu lazanju pēc garas darba dienas? Šī būs īstā recepte nesteidzīgam piektdienas vakaram. Vai jebkuram citam vakaram, kad ir vēlme tā kārtīgi paēst!

Lasīt vairāk

Slinkā lazanja ar krabju gaļu

Foto: Vida Press

Patiesībā šī nemaz nav lazanja, šis nosaukums izvēlēts, pateicoties lazanjas makaronu plāksnēm. Ātra un vienkārša ideja vakariņām vai pusdienām - sātīga pasta, maiga krabju gaļa, asumiņš no čili un ķiplociņa!

Lasīt vairāk

Lazanja ar ananasiem un spinātiem

Foto: Shutterstock

Viesību galdam vai sātīgām vakariņām - branga lazanja ar ananasiem un spinātiem.

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Lazanja ar Boloņas mērci

Klasiskās itāliešu receptes salīdzinoši ātrais variants.

Lasīt vairāk

Ravioli lazanja

Man ļoti garšo lazanja, tomēr, runāsim atklāti, tās pagatavošana prasa ļoti daudz enerģijas. Pasta, mērce, pareizā rikotas un mocarellas proporcija - lai rezultāts nebūtu pārāk sauss vai, gluži pretēji, pārāk sulīgs... Teikšu, kā ir. Tas ir nogurdinoši. Lai arī debešķīgi gardi. Un tad, kādu vakaru, kad vakariņās baudījām brīnišķīgus ravioli, man pēkšņi atausa gaisma. Pasta. Rikota. Mērce. Atliek vien mocarella un stūrains cepamtrauks, lai neticami vienkārši pagatavotu nedaudz citādu lazanju.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!