Ja ar ģimeni paredzēts doties baudīt ziemas priekus, lazanjas gatavošanu var sadalīt divās daļās. Vispirms sagatavo visus nepieciešamos pildījumus: sacep gaļu, pagatavo bešamela mērci, samaisa rikotu, u.c. Bet atgriežoties mājās, karsē cepeškrāsni, formā kārtojot lazanjas kārtas un cepot ēdienu gatavu.
Lazanja ir arī piemērots cienasts nelielām viesībām, tieši tādēļ, ka tās gatavošanu var sadalīt vairākās daļās. Kad viesi ieradušies, var uzsākt lazanjas cepšanu, bet tikmēr cienāties ar uzkodām un baudīt kādu jauku dzērienu.
Piedāvājam septiņas kārdinošas lazanju receptes dažādām gaumēm!
Fiksā lazanja ar artišokiem
Vienkārši un veikli pagatavojami lazanjas tornīši baudīšanai divatā. Pa vidu pastas sloksnēm izkārtoti ne vien gardie artišoki un melnās olīvas, bet paslēpies arī sulīgs paprikas pesto.
Lazanja ar rikotu un tomātiem
Lazanja ar rikotu un tomātiem garšo labi arī nākošajā dienā. Ja paliek pāri mērce, tad ir garšīgi arī ar spageti.
Bagātīgā lazanja nesteidzīgam vakaram
Kas var būt labāks par sātīgu lazanju pēc garas darba dienas? Šī būs īstā recepte nesteidzīgam piektdienas vakaram. Vai jebkuram citam vakaram, kad ir vēlme tā kārtīgi paēst!
Slinkā lazanja ar krabju gaļu
Patiesībā šī nemaz nav lazanja, šis nosaukums izvēlēts, pateicoties lazanjas makaronu plāksnēm. Ātra un vienkārša ideja vakariņām vai pusdienām - sātīga pasta, maiga krabju gaļa, asumiņš no čili un ķiplociņa!
Lazanja ar ananasiem un spinātiem
Viesību galdam vai sātīgām vakariņām - branga lazanja ar ananasiem un spinātiem.
'Knorr' receptes: Lazanja ar Boloņas mērci
Klasiskās itāliešu receptes salīdzinoši ātrais variants.
Ravioli lazanja
Man ļoti garšo lazanja, tomēr, runāsim atklāti, tās pagatavošana prasa ļoti daudz enerģijas. Pasta, mērce, pareizā rikotas un mocarellas proporcija - lai rezultāts nebūtu pārāk sauss vai, gluži pretēji, pārāk sulīgs... Teikšu, kā ir. Tas ir nogurdinoši. Lai arī debešķīgi gardi. Un tad, kādu vakaru, kad vakariņās baudījām brīnišķīgus ravioli, man pēkšņi atausa gaisma. Pasta. Rikota. Mērce. Atliek vien mocarella un stūrains cepamtrauks, lai neticami vienkārši pagatavotu nedaudz citādu lazanju.