Kārdinošie laša salāti: 12 receptes ar konservētu, mazsālītu vai kūpinātu lielo zivi
Foto: Shutterstock

Piektdiena ik nedēļu ir kā mazi svētki. Un kas gan tie par svētkiem, ja galdā netiek celts kas neikdienišķāks?! Mēs iesakām palutināt sevi un mājiniekus ar gardiem laša salātiem, kuru pagatavošana nesagādās liekas klapatas, bet rezultāts vainagosies patiesi karaliskā garšu baudījumā.

Ziemas izskaņā, kad par sevi liek manīt vitamīnu deficīts, zivis ēdienkartē būtu iekļaujamas pēc iespējas biežāk, jo, papildus lieliskam olbaltumvielu sastāvam, tās satur arī veselībai svarīgās nepiesātinātās taukskābes, dzelzi, fosforu, kā arī daudzus citus vitamīnus un minerālvielas. Turklāt zivis, salīdzinot ar gaļu, organismam ir vieglāk pārstrādājamas.

Ja piekop veselīgu dzīvesveidu, tad salātu pamatam izmanto rukolu, Ķīnas kāpostu, ledussalātu, spinātu lapiņas vai jebkādus citus tīkamus gatavos salātu maisījumus. Papildini tos ar dažādiem dārzeņiem, piemēram, papriku, tomātiem, burkāniem, blanšētiem brokoļiem, selerijas kātu u.c. Tad vienkārši pievieno mazsālīta laša šķēlītes, tvaicēta vai kūpināta laša gabaliņus, vai savā sulā konservētu lasi, kam noliets liekais šķidrums.

Kārdinošie laša salāti: 12 receptes ar konservētu, mazsālītu vai kūpinātu lielo zivi
Foto: Shutterstock

Tad atliks vien pagatavot vieglu vinegreta mērci, nelielu daudzumu eļļas sajaucot ar citrona vai laima sulu, sinepēm un kapātiem zaļumiem. Salātu mērci visvienkāršāk būs sajaukt, liekot visas sastāvdaļas burciņā un to sakratot.

Tie, kas iecienījuši sātīgākus produktu salikumus, var laša salātu pamatam izmantot vārītus rīsus, kuskusu vai, piemēram, makaronus, pievienojot tiem arī novārītas olas, sauju kaperu, olīvas, kādu marinētu gurķīti, rīvētu sieru un, protams, devīgu kārtu kvalitatīvas majonēzes vai vieglas mērces uz bezpiedevu jogurta bāzes.

Kārdinošie laša salāti: 12 receptes ar konservētu, mazsālītu vai kūpinātu lielo zivi
Foto: Shutterstock

Lai salāti izskatītos īpaši glīti un kārdinoši, visas sastāvdaļas var ne vien sajaukt, bet stikla traukā likt kārtu pa kārtai, pa starpām pārlejot ar mērci.

Iedvesmai piedāvājam 12 laša salātu receptes, kuru pagatavošanai izmantojams gan mazsālīts, gan kūpināts, gan konservēts lasis – tev atliks vien izvēlēties sev tīkamāko garšu salikumu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Svētku galds Kūpināts lasis Lasis Salāti
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form