Foto: Shutterstock

Salātu skeptiķi, kas apgalvo, ka no šī ēdiena kārtīgi paēst nevar, savas domas mainīs, ja izmēģinās kādu recepti no Tasty.lv sarūpētā apkopojuma. Ne vienmēr salātiem jābūt tikai no zaļumiem un dažiem dārzeņu gabaliņiem, kas tā īsti "nepiesien" dūšu. Salāti var būt kā pamatēdiens, ja tie papildināti ar kādu kreptīgāku sastāvdaļu, piemēram, pastu, kuskusu, grūbām, gaļu, zivi vai pat iecienītajiem kartupeļiem.

Karstie salāti var arī nebūt karsti pasniegšanas brīdī, bet sātīgumu maltītei piešķirs, piemēram, apcepta vistas fileja, panētas garneles, grilēts lasis, vārīti rīsi, apcepti dārzeņi vai pat siers. Salāti patiesībā ir viens no tiem ēdieniem, ko grūti pagatavot negaršīgi, jo, saliekot kopā visas iecienītās sastāvdaļas, papildinot ar gardu mērci, tie nemaz nevar neizdoties.

Piedāvājam smelties iedvesmu maltītei no 17 dažādām receptēm, kas apmierinās katra garšas kārpiņas.

Krāsnī ceptu biešu salāti ar brī sieru

Foto: Privātais arhīvs

"Rukola sniegs svaigumu un zaļumu, bietes palīdzēs vēderam – uzlabos gremošanas sistēmu, brī siers piešķirs izcilu garšu salātiem, rieksti un olīveļļa – organismam nepieciešamās un labās taukskābes." Tā par savu gardo Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursa pieteikumu raksta Karlīna.

Lasīt vairāk

Grūbu salāti ar kūpinātu makreli, āboliem un zaļumiem

Klasiskas un pārbaudītas sastāvdaļas, kas savstarpēji veido neparastu un garšīgu maltīti – vārītas grūbas ar brokoļiem, makreles gabaliņiem, āboliem un zaļumiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem laipni piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.

Lasīt vairāk

Sātīgie grūbu salāti ar ceptu lasi, grilsieru un šampinjoniem

Foto: DELFI

Kad negribas stundām ilgi pavadīt laiku maltītes gatavošanai, bet vienlaikus ar sviestmaizēm aprobežoties arī nebūtu prātīgi, pagatavo salātus, kuros dažas no sastāvdaļām aizlienētas no pamatēdieniem, līdz ar to – maltīte būs sātīgāka.

Lasīt vairāk

Karstie liellopa filejas salāti ar grilētiem pipariem un sinepju mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Siltie salāti ar grilētu papriku un liellopa filejas steika šķēlītēm ir restorāna cienīga maltīte, ko var pagatavot mājās. Norādītie daudzumi paredzēti vienai porcijai.

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar bekonu, sīpoliem un lociņiem

Foto: Shutterstock

Šādi sagatavotus kartupeļus var pasniegt grila vakarā pie grilētas gaļas, kopīgi ar kādiem svaigajiem, zaļajiem salātiem vai pasniegt kā uzkodu dienas vidū.

Lasīt vairāk

Siltie jūras ķemmīšu un bekona salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vasarīgi un veikli pagatavojami salāti, kuros īpaši izceļas ne tikai jūras ķemmītes, bet arī gardais, kraukšķīgais bekons. Pagatavo siltos salātus pusdienās vai kā pirmo ēdienu vakariņās. Jūras velte būs lieliska jauna vēsma tavā virtuvē.

Lasīt vairāk

Siltie rīsu salāti ar olām un kūpinātu zivi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šie siltie salāti ar kūpinātu zivi un vārītām olām lieti noderēs mierīgām brokastīm, kad vēlies pagatavot ko citu, ne ierastās pankūkas vai omleti. Zivi izvēlies stingrāku - mēs izmantojām kūpinātu pikšu, bet derēs arī, piemēram, sviesta zivs vai paltuss.

Lasīt vairāk

Siltie cāļa akniņu salāti ar grauzdiņiem un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Siltie cāļa aknu salāti būs ātri pagatavojama, bet ļoti sātīga maltīte kādai vakariņu vai pusdienu reizei.

Lasīt vairāk

Sātīgie salāti ar bulguru, grilētiem dārzeņiem un fetas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vieglai, bet sātīgai maltītei nevajag daudz – bulgurs, siers, grilēti dārzeņi - lielisks garšu salikums pavasara maltītei. Šos viegli pagatavojamos salātus par labiem atzīs ne tikai veģetārieši, bet arī visēdāji, kas ļaujas ēdienkartes dažādībai. Ideāla garšu kombinācija pusdienām vai vieglai vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Siltie kāpostu salāti ar sinepju mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Brīnišķīgi salāti, kas papildinās gaļas ēdienus vai zivi, kā arī rīsus vai mundierī ceptus kartupeļus. Bet tikpat labi šie salāti var būt kā pamatēdiens - pievieno grauzdētus pekanriekstus vai valriekstus, plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai bumbieri, vai sieru, vai plānas vistas filejas šķēlītes. Izbaudi!

Lasīt vairāk

Karstie šampinjonu salāti ar kazas sieru, rukolu un valriekstiem

Foto: Vida Press

Cepti, ar kazas sieru pildīti šampinjoni, svaiga rukola un ķiploku mērce, ko papildina kraukšķīgi valrieksti un bekons. Īsta ziemas garša, tām reizēm, kad gribas apēst ko neikdienišķu.

Lasīt vairāk

Ceptu dārzeņu salāti ar bez čaumalas vārītu olu

Dārzeņu cepšana zināmā mērā ir maģiska. Nav jau tā, ka svaigiem burkāniem būtu kāda vaina, tomēr, ja paņemam tos pašus burkānus, pievienojam nedaudz kartupeļu un biešu, samaisām ar olīveļļu un sāli un cepam, līdz dārzeņiem ir kraukšķīga garoziņa un mīksts vidiņš... Lūk, tā ir Dārzeņu Maģija! Un, ja ceptajiem dārzeņiem pievieno svaigos lapu salātus un pārsedz ar bez čaumalas vārītu olu... Laime pilnīga!

Lasīt vairāk

Siltie makaronu salāti ar mocarellu un tomātiem

Foto: DELFI

Tikai piecas sastāvdaļas un sātīgi salāti gatavi! Izcili gardi, turklāt ārkārtīgi ātri pagatavojami - vakariņas vai pusdienas gatavas 15-20 minūtēs, kamēr izvārās makaroni. No norādītajiem daudzumiem sanāks pamatīga salātu bļoda - vismaz sešiem ēdājiem!

Lasīt vairāk

Siltie garneļu un mango salāti ar medus un saldā krējuma mērcīti

Vienkārši pagatavojami garneļu salāti ar gardu mērci.

Lasīt vairāk

Siltie salāti ar bulguru un dārzeņiem

Uztura speciāliste Liene Sondore iesaka izmēģināt silto salātu recepti ar bulguru un dārzeņiem, kas būs piemērota arī tiem, kuru ikdiena ir cukura diabēts.

Lasīt vairāk

Siltie čili vistas salāti Āzijas gaumē

Silto čili vistas salātu recepti iesaka Linda, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Siltie vistas akniņu salāti ar mājās marinētiem šampinjoniem

Foto: mosfood

Koša un garšīga maltīte vakariņām vai pusdienām - siltie salāti ar vistas akniņām un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!