Foto: Shutterstock
Tūdaļ pēc kotletēm, kas latviešu virtuvēs esot biežāk gatavotais ēdiens, varētu ierindoties pankūkas. Un tās nebūt nav tikai brīvdienu rītiem piemērotas, arī darbdienas nogurdinātie aicināti sacept labi daudz sāļo pankūku no šajā sezonā aktuālajām dārza veltēm.

Kartupeļu pankūkas ir klasiku klasika, kas neapnīk nekad, tāpēc ''Tasty'' piedāvā pat vairākas receptes šim gardumam, lai katrs atrastu ko savai gaumei tīkamu un varbūt nedaudz citādākā veidā pagatavotu, nekā ierasts.

Uzreiz aiz tupeņiem var ierindot kabačus, kas arī šobrīd pieejami īpaši brangi, un to sacepšana pankūkās rezultējas tikpat gardā iznākumā, kā tas izklausās. Sarīvētajiem kabačiem pievieno sieru, kādu citu sakņu dārzeni, zaļumus, piemēram, spinātus vai dilles, un saceptie labumi iegūs jaunas garšas nianses.

Bez kartupeļiem un kabačiem noteikti vajadzētu pamēģināt kaut reizi izcept pankūkas no burkāniem, jaunajiem kāpostiem un pat brokoļiem, savukārt tie, kas nespēj iedomāties vakariņas bez kādas kripatiņas gaļas, var izmantot recepti plācenīšiem ar vistas fileju, ko papildina kukurūza vai siers.

Izvēlies recepti un pagatavo gardu maltīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!