Kartupeļu plācenīši – ātri, lēti, garšīgi: 14 receptes mājīgām vakariņām
Foto: Shutterstock

Ja no piepriekšējās maltītes palikusi pāri kartupeļu biezputra vai vārīti kartupeļi, tad uz vakariņām nebūs ilgi jāgaida. Pieliekot minimumu piepūles, tu jau drīz vien varēsi celt galdā tikko no pannas izceltus kartupeļu plācenīšus ar patīkami kraukšķīgām maliņām. Atliks vien izcelt no ledusskapja skābo krējumu un vakariņas gatavas!

Gatavot plācenīšus no kartupeļu biezputras ir visvienkāršākais variants – tai atliks vien pievienot pārējās receptē norādītās sastāvdaļas, visu samaisīt un ar karoti likt piciņas karstā eļļā, apcepot no abām pusēm zeltainas.

Vārītos kartupeļus pirms plācenīšu veidošanas nāksies sarīvēt uz rupjās vai smalkās rīves, tomēr arī tas būs vien pāris minūšu jautājums.

Lai plācenīšu garša ir "kartupelīgāka", daļu receptē norādīto miltu vari aizstāt ar kartupeļu cieti, bet cepamais pulveris vai soda ir brīnumpulverītis, kas gādās, lai pankūciņas ir pietiekami čaganas.

Ja kartupeļu pamatmasas nav pārāk daudz, tai vari pierīvēt kādu sulīgu svaigo dārzeni, piemēram, ķirbi, burkānu vai kabaci – rezultātā plācenīši iegūs interesantāku struktūru un skatu. Pavasarī, kad organisms ir jo īpaši izslāpis pēc vitamīniem, zaļumu nekad nevar būt par daudz – sīki sakapātus, tos pieiejauc gan plācenīšu pamatmasai, gan iemaisi pasniegšanai paredzētajā krējumā vai bezpiedevu jogurtā.

Arī tādi piena produkti kā biezpiens vai rīvēts siers tikai uzlabos plācenīšu garšu – tos vari gan iemaisīt masā, gan izmantot plācenīšu pildīšanai. Ja vien neieturi gavēni, plācenīšus var pildīt arī ar šķiņķi, desu, kapātu siļķi vai malto gaļu – garšos gluži kā leišu cepelīni, jo īpaši, ja pasniegsi tos, pārlietus ar cepta cauraudzīša un sīpolu mērci.

Lūk, "Tasty" krājumos uzietas kartupeļu plācenīšu receptes! Tev atliks vien izvēlēties viskārdinošāko.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Kartupeļi Dārzeņu pankūkas un plācenīši Kartupeļu ēdieni Kartupeļu biezputra
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form