Foto: PantherMedia/Scanpix
Skābpiena produktu labvēlīgā ietekme uz organismu jau izsenis ir izslavēta dažādās pasaules malās, tādēļ viegls un spirdzinošs kokteilis uz kefīra, jogurta vai paniņu bāzes ir viena no veselīgākajām brokastu izvēlēm. Jo īpaši pēc svētkiem, kad vēders tā vien alkst pēc atslodzes.

Skābpiena produkti organismā uzsūcas un sagremojas labāk nekā piens. Skābā garša un aromāts stimulē apetīti, tonizē nervu un sirds – asinsvadu sistēmu, novērš pūšanas procesu kuņģī un zarnās, skaidro "Viņa.lv".

Darbdienu rītos ātri pagatavojamais skābpiena smūtijs būs lieliska, veselīga un figūrai draudzīga alternatīva brokastu sviestmaizēm. Savukārt pēc svētkiem, pamostoties pēc jestrākas ballītes, skābpiena kokteilis būs īsta veldze sagurušajam organismam.

Skābpiena kokteilis vienlīdz labi garšos gan salds – ar svaigiem vai saldētiem augļiem un ogām vai ievārījuma piedevu, gan sāļajā versijā.

Foto: Shutterstock

Pamēģini, piemēram, kefīram vai paniņām pievienot pāris saujas spinātu, sauju bazilika lapiņu vai citus zaļumus. Tad atliks piemest šķipsnu sāls, sauju ledus un nepilnas minūtes laikā veselīgas brokastis būs gatavas!

Piedāvājam 13 garšu kombinācijas vieglam un veselīgam pēcsvētku cēlienam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!