Ķirbis ir uz palikšanu: 12 receptes krājumu notiesāšanai
Foto: Shutterstock

Jāatzīst, šogad ir īsta ķirbju pārpilnība. Vēl tagad pa kādam oranžam eksemplāram var sastapt virtuvē. Mēs paejam tam garām, paskatāmies un nodomājam: "Vēlāk kaut ko uztaisīšu!" Lai domas novestu pie darbiem, ir jāķeras pie lietas – decembrī joprojām ir aktuālas ķirbju ēdienu receptes.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Ķirbju krēmzupām un biezzupām ir neskaitāmas nokrāsas – ķirbim var pievienot kartupeļus, burkānus un pat ābolus, gatavajā zupā klāt piebērt grauzdiņus, bekonu un sēkliņas. Vai arī padarīt to interesantāku, piešaujot klāt drusciņu sarkano lēcu. To īsto un vienīgo ķirbju zupas recepti atrast nemaz nav tik grūti, atliek vien piemeklēt garšu kārpiņām tīkamāko.

Bez zupām, ir vērts dažādos ēdienos celt godā atšķirīgu šķirņu ķirbjus. Piemēram, krāsnī uzcept spageti ķirbi, kuru pēc tam kāri izkasīt ar dakšiņu. Parasto oranžo ķirbi var pagatavot sautējumā vai apcept cepeškrāsnī. To pašu var darīt ar sviesta jeb riekstu ķirbi.

Starp citu, vērtīgs atklājums ir ķirbju biezenis. Pasautē to kopā ar šļuku ūdens un saldām vai sāļām garšvielām, pēc tam sablendē un liec trauciņā un saldētavā glabāties. Pēcāk to varēsi izmantot kūku, saldējumu, mērču, sautējumu un citu gardumu gatavošanā, turklāt vienmēr, kad kādā receptē būs nepieciešams ķirbju biezenis, nebūs jāķeras klāt pie lielās ogas sautēšanas, blendēšanas un vēl atdzesēšanas.

Bet visjaukākais pielietojums ir mazajiem dažādu šķirņu ķirbīšiem, kurus var sapildīt ar ko vien sirds kāro. Likt tajos izgrebtos ķirbju gabaliņus, klāt pievienojot gaļu, makaronus, dārzeņus, pupiņas, garneles, lēcas, rīsus un daudz ko citu. Svētku galdam jo īpaši piestāvēs ķirbis ar dzērvenēm. Un kāpēc gan nesajaukt saldo ar sāļo, un nepamēģināt ķirbja pildījumā sabērt arī salauztas piparkūkas? Izklausās pēc šedevra!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Kartupeļi Ķirbis Āboli Burkāni Dzērvenes Garneles Lēcas Piparkūkas Pupiņas Sautējumi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form