
Lai atvieglotu saviem lasītājiem Ziemassvētku maltīšu gatavošanu un izvēli, ko gatavot, piedāvājam klasisku svētku maltītes ēdienkarti ar receptēm, kuras tev tikai atliks realizēt. Izvēlies to ēdienkarti, kas tev vislabāk patīk, iegādājies nepieciešamos produktus un gatavo gardas svētku pusdienas.
Dzērveņu kokteilis 'Puansetija'

Ziemassvētku kokteilis, draugu sagaidīšanas dzēriens, kuru pasniegt atnākušajiem viesiem. Un ballīte var sākties.
Ziemassvētku karstvīns ar mandelēm un rozīnēm

Zviedrijā karstvīnu jauc ar aromatizētu degvīnu un pasniedz ar mandelēm un rozīnēm. Lai īpašās karstvīna Ziemassvētku garšas būtu intensīvas un aromāti uzplauktu, degvīna maisījumam ar garšvielām vajadzētu nostāvēties vismaz 24 stundas.
Plānās griķu pankūkas ar kūpinātu lasi

Ļoti gardas un veselīgas griķu pankūkas, kuras ažūras kā mežģīnes padarīs raugs. Pasniedz ar kūpinātu lasi un karoti skāba krējuma, grezno ar smalki sagrieztiem lociņiem vai dillēm.
Melno plūmju un bekona tīstoklīši

Melnās plūmes satītas bekonā un krāsnī kraukšķīgi apceptas ir perfektas, nelielas startera uzkodiņas, kuru pagatavošanai būs vajadzīgas tikai divas sastāvdaļas. No dotā daudzuma sanāks 27 tīstoklīši.
Jēra gaļas karbonādes ar sviesta ķirbi, valriekstiem un salviju

Ja nu virtuvē vai kādā tumšākā stūrītī vēl atrodams kāds gardais sviesta ķirbis, liec to lietā! Pagatavo gardas pusdienas vai vakariņas saviem mīļajiem, liekot galdā gardas jēra karbonādītes ar kauliņu, kuras paspilgtinās krāsnī cepts ķirbis ar sīpoliem un valriekstiem.
Cūkgaļas cepetis kraukšķīgā apelsīnu glazūrā

Svētku cepetis - šķiņķis ar rombveidā sagrieztu ādiņu uz galda izskatīsies īpaši kārdinoši. Šis šķiņķa cepetis izdosies ļoti sulīgs un maigs, jo vispirms tas jāvāra ūdenī, bet beigās jācep cepeškrāsnī, un tieši tas piešķir patīkami kraukšķīgo garoziņu.
Tradicionālais zoss cepetis mūsdienīgā izpildījumā

"Mūsdienās svētku galdus bieži vien klāj ne tikai tradicionāli ēdieni, bet arī no citām kultūrām aizgūti gardumi, kā arī eksotiski augļi. Manuprāt, biežāk vajadzētu gatavot tradicionālos svētku ēdienus, turklāt senās receptes iespējams uzlabot, pamēģinot dažādus līdz šim nerealizētus garšu salikumus. Piemēram, lai piešķirtu Mārtiņzosij mūsdienīgu garšu, to var pirms cepšanas iemarinēt vieglā ananāsu marinādē," stāsta "Lido" šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot tradicionālu latviešu svētku recepti mūsdienīgā izpildījumā.
Divas reizes cepti kartupeļi

Ļoti gards un kārdinošs veids, kā īpašās vakariņās pasniegt kartupeļus. Šim kartupeļu gatavošanas veidam vispiemērotākie būs īsi un apaļi kartupeļi, nevis gari un plāni.
Siltie kāpostu salāti

Brīnišķīgi salāti, kas papildinās gaļas ēdienus vai zivi, kā arī rīsus vai mundierī ceptrus kartupeļus. Bet tikpat labi šie salāti var būt kā pamatēdiens - pievieno grauzdētus pekanriekstus vai valriekstus, plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai bumbieri, vai sieru, vai plānas vistas filejas šķēlītes. Izbaudi!
Apelsīnu sulā štovēti kāposti

Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.
Rīsu krēms ar smiltsērkšķu putām

Gardais un maigais rīsu krēms ar saulaino smiltsērkšķu mērci neatstās vienaldzīgu nevienu kārumnieku. Rīsus ieteicams izvārīt iepriekšējā dienā, lai krēma gatavošanas dienā tie būtu pilnībā atdzisuši.
Mazās siera kūciņas ar piparkūkām un dzērvenēm

Burvīgas, mazas ziemas siera kūciņas ar karamelizētām dzērvenēm un tik piemērotu Ziemassvētkiem piparkūku pamatnīti. No dotā daudzuma sanāks 14-16 kūciņas.