Klasiski sārtais lasis: 17 izsalkumu remdējošas idejas vakariņām
Foto: Shutterstock

Lasis pavisam noteikti nav tā zivs, ko baudīt katru dienu. Bet, kad ir nolemts, ka vakariņās galdā jāliek tieši sārtā un tik garšīgā zivs, iespējas, kur izpausties, ir. Nedēļas vidus šādai mazliet izmeklētākai sastāvdaļai ir īsti piemērots, jo nedēļa ir ieskrējusies, un sevi var palutināt ar mazliet nesteidzīgāku maltīti.

Lasis brīnišķīgi garšo izcepts vesels cepeškrāsnī, sapildīts ar citroniem un garšaugiem. Īpaši sulīgam rezultātam iesakām lasi cept sāls "mētelītī" – uz cepamās pannas izber aptuveni 500 gramus sāls (var pat vairāk), pa virsu liek lasi, bet lasim pa virsu atkal ber krietnu kārtu sāls.

Bez cepeškrāsnī gatavotas zivs, lasi var izvārīt arī gardās zupās – piemēram, pagatavojot vienkāršu zupu, soļanku vai krēmzupu. Bet kūpināta laša cienītāji noteikti novērtēs plaucētās mīklas un laša uzkodu, gaisīgo laša suflē vai griķu pankūkas, kurām klāt likts lasis. Izvēlies īsto recepti un – lai garda maltīte!

Source

Tasty

Tags

Garšaugi Citroni Griķu milti Kūpināts lasis Lasis Sāls
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form