Foto: Shutterstock
Ja citviet pasaulē svinībās galdā bez ierunām tiek celta torte, tad latvietim, plānojot svētku ēdienkarti, ik reizi nākas izdarīt sarežģīto izvēli starp torti un kliņģeri, kas Latvijas virtuvē ienācis uz palikšanu no vācu kulinārā mantojuma. Salīdzinājumā ar torti, kliņģerim ir vairākas būtiskas priekšrocības: tas ir ērti transportējams, vienkārši sadalāms un apēdams bez liekas trauku smērēšanas un riska nošmulēties. Tieši tādēļ kliņģeris ir populārākā izvēle lielākos godos, kad jāpamielo prāvāks pulciņš viesu, piemēram, apaļās jubilejās, izlaidumos vai dārza viesībās. Pārskatot "Tasty" arhīva pērles, uzgājām receptes 9 svētku kliņģeriem – dažādā lielumā, formās un ar dažādiem pildījumiem. Lai labi garšo!

Foto recepte: Lielais svētku kliņģeris 24 personām

Foto: Privātais arhīvs

"Šoreiz, gatavojot lielo svētku kliņģeri ģimenes svinībām, izmantoju tikai pusi no sasastāvdaļām, bet tāpat kliņģeris sanāca milzīgs un fantastiski gards," pārbaudītu recepti iesaka vairāku pavārgāmatu autore Laila Trektere.

Lasīt vairāk

Pītais svētku kliņģeris

Foto: Shutterstock

Lai kliņģeris būtu pūkains un mīksts un lai ilgāk tas saglabātos svaigs, mīklu nedrīkst pārmīcīt. Jo vairāk mīkla tiks mīcīta, jo vairāk no miltiem izstrādāsies glutēns, jo cietāks un sausāks iznāks klinģeris. Piedāvājam klinģera cepšanas paņēmienu, kurā mīkla netiek mīcīta vispār. Visu darbu izdarīs raugs un laiks.

Lasīt vairāk

Kliņģeris ar rozīnēm un zemesriekstiem

Foto: Shutterstock

Kārtīgām svinībām - kārtīgu kliņģeri!

Lasīt vairāk

Svētku kliņģeris ar saldu pildījumu

Foto: Shutterstock

Kārtīgs svētku kliņģeris ar bagātīgu saldo pildījumu.

Lasīt vairāk

Vecvecmammas kliņģeris

Foto: Shutterstock

Vecvecmammas kliņģeris - kad kuplāks ciemiņu pulciņš gaidāms.

Lasīt vairāk

Kliņģeris ar augļiem un marmelādi

Foto: Shutterstock

Gards svētku kliņģeris ar augļiem un marmelādi, riekstiem un rozīnēm.

Lasīt vairāk

Jubilejas kliņģeris

Foto: Shutterstock

Jubilejas kliņģeris ar rozīnēm un riekstiem.

Lasīt vairāk

Olu kliņģeris svinībām

Foto: Shutterstock

Olu kliņģeris lielo svinību reizei.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kā mājās ātri un vienkārši pagatavot sulīgu kliņģeri

Foto: Privātā arhīva foto

Tev šķiet, ka kliņģera gatavošana līdzinās neiespējamai misijai un ir pa spēkam vien pieredzējušiem konditoriem? Mēs uzdrīkstamies lauzt šo mītu, apgalvojot, ka pagatavot gardu kliņģeri ar sulīgu pildījumu var katrs. Panākumu atslēga ir veikalā nopērkamā rauga mīkla un pareiza gatavošanas tehnoloģija, ko mūsu lasītāja Baiba Šteina atklāj soli pa solim.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!