Kliņģeris – lielo godu karalis: 10 receptes izlaidumiem un jubilejām
Foto: Shutterstock

Ja citviet pasaulē svinībās galdā bez ierunām tiek celta torte, tad latvietim, plānojot svētku ēdienkarti, ik reizi nākas izdarīt sarežģīto izvēli starp torti un kliņģeri, kas Latvijas virtuvē ienācis uz palikšanu no vācu kulinārā mantojuma. Salīdzinājumā ar torti, kliņģerim ir vairākas būtiskas priekšrocības: tas ir ērti transportējams, vienkārši sadalāms un apēdams bez liekas trauku smērēšanas un riska nošmulēties. Tieši tādēļ kliņģeris ir populārākā izvēle lielākos godos, kad jāpamielo prāvāks pulciņš viesu, piemēram, apaļās jubilejās, izlaidumos vai dārza viesībās. Pārskatot "Tasty" arhīva pērles, uzgājām receptes 10 svētku kliņģeriem – dažādā lielumā, formās un ar dažādiem pildījumiem. Lai labi garšo!

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Array ( [id] => 52041527 [title] => Bagātīgais svētku kliņģeris ar vārīto krēmu un mandeļu skaidiņām [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Šī recepte ir domāta tiem, kas alkst pēc jauniem izaicinājumiem konditorejas māksla, jo darba būs daudz, bet rezultāts izcils, jo kliņgeris sanāk mīksts, sulīgs, aromātisks un ļoti bagātīgs. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/bagatigais-svetku-klingeris-ar-varito-kremu-un-mandelu-skaidinam.d?id=52041527 [publish_date] => 2020-04-21 15:25:50 [picture_alt] => Bagātīgais svētku kliņģeris ar vārīto krēmu un mandeļu skaidiņām [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g3.delphi.lv/images/pix/659x295/oqKlbZ0Br-0/svetku-klingeris-4-52041589.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/qKEafRocieU/svetku-klingeris-4-52041587.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/VlFQxf0xzms/svetku-klingeris-4-52041587.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/64JqWnA1UWU/svetku-klingeris-4-52041587.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/nzpFR9yDyJ8/svetku-klingeris-4-52041587.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/gFw5gJk9MMo/svetku-klingeris-4-52041579.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Bagātīgais svētku kliņģeris ar vārīto krēmu un mandeļu skaidiņām 

Array ( [id] => 49951099 [title] => Soli pa solim: kā mājās ātri un vienkārši pagatavot sulīgu kliņģeri [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Tev šķiet, ka kliņģera gatavošana līdzinās neiespējamai misijai un ir pa spēkam vien pieredzējušiem konditoriem? Mēs uzdrīkstamies lauzt šo mītu, apgalvojot, ka pagatavot gardu kliņģeri ar sulīgu pildījumu var katrs. Panākumu atslēga ir veikalā nopērkamā rauga mīkla un pareiza gatavošanas tehnoloģija, ko mūsu lasītāja Baiba Šteina atklāj soli pa solim. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/soli-pa-solim-ka-majas-atri-un-vienkarsi-pagatavot-suligu-klingeri.d?id=49951099 [publish_date] => 2018-04-19 13:04:38 [picture_alt] => Soli pa solim: kā mājās ātri un vienkārši pagatavot sulīgu kliņģeri [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g1.delphi.lv/images/pix/659x295/WPdnz_3c0z0/cc6e55ad85e6a488e7-49952025.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/5gqZDo8DPM8/cc6e55ad85e6a488e7-49952027.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/GknZT-w3MII/cc6e55ad85e6a488e7-49952027.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/K7laId7gtIk/cc6e55ad85e6a488e7-49952023.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/j3dsr-AR_sQ/cc6e55ad85e6a488e7-49952023.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/RGc4k1aqzTE/cc6e55ad85e6a488e7-49952021.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( [0] => image ) [children] => Array ( ) )
Soli pa solim: kā mājās ātri un vienkārši pagatavot sulīgu kliņģeri 

9916

Tags

Svētku galds Kliņģeri
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form