Foto: No privātā arhīva

Skābenes pāraug! Pavasarī sētajām ir pats, pats pēdējais brīdis, lai liktu lietā. Ko darīt ar beidzamajām skābenēm?

Vispār ir viedoklis, ka skābenēs un rabarberos pēc Jāņiem skābeņskābe sāk trakot. Bet nu tirgū traki sagribējās tā sulīgi skābā zaļuma – "nopirkās"! Varbūt arī tevi pārņēmusi sajūta, ka ziemai salikts par maz skābeņu burciņās, maisiņos, kastītēs?

Te nu tā ir – skābeņu kaudze uz virtuves galda. Vienu skābeņu zupu gribas uzreiz – siekalas saskrien mutē no domas vien. Ko ar pārējo?

Skābene Latvijā vienmēr bijusi cieņā – no agra pavasara zupām kopā ar pirmajām nātrītēm līdz pat iepīšanai Jāņu vainagā. Lai tad virtuvē izskan kārtīgs skābeņu ieziemošanas akords – līdz jaunai ražai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!