Foto: Shutterstock

Pienācis tas brīdis, kad ļaužu pūļi dodas vienā virzienā, lai baudītu brīvdienas – uz "Positivus" festivālu Salacgrīvā. Tomēr bez mūzikas baudīšanas, trīs dienu laikā ir arī jāēd, lai būtu spēks trakot pie skatuves. Lai nebūtu jātērējas, sagatavo groziņu vai piknika somu ar gardumiem jau mājās!

Festivālam vispateicīgākās būs tās maltītes, ko var cieši iesaiņot, kas karstumā ātri nebojāsies, kā arī ir ērti paņemamas rokās. Tāpēc parūpējies, lai līdzi būtu pietiekami daudz sātīgu maizīšu, augļu un dārzeņu. Ja dzīvošana teltī nav sveša, vieglu maltīti vari pagatavot ar to instrumentu palīdzību, kas paņemti līdzi (nazītis, dakšiņa, plastmasas trauki). Tā visai veikli varēsi uzgriezt kādu desmaizīti vai sagatavot salātus burciņā.

Tāpat līdzi vari ņemt ceptos gardumus – kabaču šķēlītes, dažādas sāļās bumbiņas, mafinus, kēksus un kādu bulciņu. Galvenais ir visu salikt piemērotos iepakojumos. Nedrīkst aizmirst arī par dzērieniem – tā kā festivālu laikā tiek patērēta kafija un alkohols, starp šiem dzērieniem ieplāno izdzert arī tikpat daudz ūdens. Ūdeni vari papildināt ar kādu līdzi paņemtu citrona šķēlīti.

Zemesriekstu sviesta batoniņi

Foto: Shutterstock

Neviens mājās gatavotais batoniņš neizkonkurēs veikalos pirktos, un šis našķis garšos arī tiem, kas līdz šim ar zemesriekstu sviestu varbūt vēl nav sadraudzējušies. Ietin batoniņus cepampapīrā un paņem līdzi uz darbu vai iedod bērniem dienas gaitās, lai atjaunotu enerģiju spēka izsīkuma brīžos.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes un dzērveņu batoniņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam vienkārši pagatavojams kārums, kuru ņemt līdzi uz darbu, lai našķotos visas dienas garumā. Brokastu pārslu batoniņiem nepieciešami vien kornfleiki, baltā šokolāde, žāvētas dzērvenes un sīrups, kas visam palīdzēs "saķept".

Lasīt vairāk

Veselīgais našķis - pašgatavoti musli batoniņi

Foto: Shutterstock

Veselīgāk nekā konfektes, turklāt - ļoti labi zināms, kas "lācītim vēderā"!

Lasīt vairāk

Banānu mafini

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri pagatavojami banānu mafini.

Lasīt vairāk

Mazās banānu kūciņas - veselīgs našķis bez cukura

Foto: Shutterstock

Jāierobežo cukura patēriņš! Šis ieteikums nerada pārsteigumu, tas regulāri izskan gan medijos, gan sarunās ar kolēģiem, gan arī ģimenē. Bet kā lai to izdara? Ik pa laikam rodas vēlme panašķēties ar kādu šokolādi vai kūciņu.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar tomātiem, kazas sieru un baziliku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgas kārtainās mīklas maizītes ar gardu kombināciju – tomātiem, kazas sieru un baziliku. Pasniedz kā uzkodu pie dzērieniem vai piedevu lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamas picas maizītes ar tomātiem un mocarella sieru

Foto: DELFI

Negaidītu viesu pieteikšanās vai arī pašu spontānais plāns doties pie kāda ciemos nereti ir tās labākās reizes, kad virtuvē top kāds šedevrs. Lai arī šīs vienkāršās picas maizītes nevar nodēvēt par šedevru, jo tik ''skaļš'' vārds pienāktos kaut kam grūtāk pagatavojamam, tomēr šī gatavošanas reize ar produktiem, kas bija atrodami ledusskapī, veicinājusi mani padalīties ar viegli pagatavojamo recepti, kas var noderēt arī citiem. Neviens veikalā pirktais cienasts nepārspēs pašu sarūpētos gardumus, tas nu gan ir jau sen pierādīt fakts.

Lasīt vairāk

Svaigie pupiņu salāti burciņā

Foto: Shutterstock

Salātiem ne vienmēr jāatrodas lielā bļodā – tie būs vēl garšīgāki, pasniegti, piemēram, stikla burciņā. Saliec kārtu kārtās visas sastāvdaļas, pārlej ar mērcīti un noslēdz vāciņu. Burciņu vari ņemt līdzi uz darbu vai kādā pavasarīgā piknikā parkā.

Lasīt vairāk

Sīpolu 'Bhaji' – uzkoda indiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšvielām bagāti un pavisam vienkārši pagatavojami uzkodu plācenīši, kas nākuši no Indijas nacionālās virtuves – bhaji. Mīklā apviļātie un pēc tam fritētie sīpolu gabaliņi garšos ļoti labi kopā ar bezpiedevu jogurtu, jo mīklā esošais kumins un kurkuma būs pietiekams papildinājums mērcītei.

Lasīt vairāk

Risoto plācenīši ar diviem sieriem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi rīsu plācenīši, kurus var pagatavot no "pārpalikumu" risoto. "Kotletēs" paslēpušies divi sieri, pētersīļi un citi gardumi. Maltīte būs lieliska pusdienām vai vieglām vakariņām.

Lasīt vairāk

Fritētas kabaču bumbiņas

Foto: Shutterstock

Vasara nebūtu vasara, ja nepagatavotu kaut ko no pirmajiem kabačiem. Gards našķis būs šīs bumbiņas, ko iemērkt kādā jogurta vai tsadziki mērcē un gardu muti notiesāt.

Lasīt vairāk

Ceptas cukīni ripiņas ar rozmarīnu

Foto: Shutterstock

Zeltainas cukīni ripiņas, kuru svaigo garšu papildinās rozmarīns. Pasniedz tāpat, kā uzkodu vai kopā ar svaigiem salātiem, gaļu vai zivīm.

Lasīt vairāk

Svaigie salāti ar vistu un ķiršiem

Foto: Shutterstock

Svaigi, mazliet grēcīgi, bet vasarai tieši laikā – lapu salāti ar apceptu vistas fileju un svaigiem, sulīgiem ķiršiem. Saldais mutē mīsies ar sāļo, bet sinepju mērcīte piešķirs patīkamu sīkstumu.

Lasīt vairāk

Ātrie pupiņu un šķiņķa salāti

Foto: Shutterstock

Ja ledusskapī ir burciņa ar marinētiem gurķiem, konservētās pupiņas un vēl dažas šķēles šķiņķa, pusdienās vai vakariņās vari nodrošināties ar sātīgiem pupiņu salātiem.

Lasīt vairāk

Vakariņu maizītes ar biezpienu, paipalu olām un tītara šķiņķi

Gardas maizītes nav domātas brokastīm vien – vakariņās izsalkumu remdēt palīdzēs rudzu maizītes ar paipalu olām un šķiņķi. Lai našķis būtu veselīgāks, smēriņam izmanto vājpiena biezpienu un grieķu jogurtu. Receptes autore ir Linda Vilmansone, viena no raidījuma "Gatavo 3" kulinārēm.

Lasīt vairāk

Sātīgās pannā ceptās siermaizes

Foto: Privātais arhīvs

Karstas un sātīgas maizītes ar patīkami kūstošu sieru vidū. Pagatavošana ir ātra un gauži vienkārša, taču svarīga ir pareiza secība.

Lasīt vairāk

Ceptas maizītes ar mocarellu

Foto: Shutterstock

Gardam cienastam - ceptas maizītes ar mocarellu.

Lasīt vairāk

Mini picas maizītes

Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Maizītes piemērotas arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Ūdens ar mellenēm un apelsīniem

Foto: Shutterstock

Melleņu laikā noteikti jādzer tik veselīgais un atsvaidzinošais melleņu ūdens ar apelsīniem.

Lasīt vairāk

Ūdens ar zemenēm, citronu un baziliku

Foto: Shutterstock

Aromātisks un atsvaidzinošs būs ūdens ar zemenēm, citronu un bazilika lapiņām. Atdzesē apmēram stundu, lai garšas sadraudzējas.

Lasīt vairāk

Sāļie siera mafini

Ideja brīvdienu brokastīm - sāļie siera mafini ar timiānu. Ar norādīto produktu daudzumu sanāks septiņi nelieli mafini.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!