Ko ēdīsim gavēņa trešajā nedēļā? Zupa, salāti un pamatēdiens katrai darbdienai

Tabbouleh salāti ar bulguru
Foto: Shutterstock

Turpinot pagājušajā nedēļā aizsākto, arī šajā pirmdienā sastādījām bezgaļas ēdienkarti visām gavēņa trešās nedēļas darbdienām. Katrai dienai piemeklējām trīs receptes: salātus, zupu un pamatēdienu. Ziedkāpostu un siera sacepums, pupiņu zupa ar sēnēm, barojoši avokado un olu salāti –izklausās garšīgi, vai ne? Ēdienkarti papildinājām arī ar pāris ātri pagatavojamu maizīšu receptēm, kas noderēs tiem, kuriem ar trīs ēdienreizēm vien ir par maz, lai remdētu izsalkumu.

Ēdienkarte pirmdienai

Brokastis: Barojošie avokado un olu salāti
Pusdienas: Zrazi – ar šampinjoniem pildīti kartupeļu plācenīši
Vakariņas: Spirdzinoša griķu–gurķu aukstā zupa ar ķiplokiem

Ēdienkarte otrdienai

Brokastis: Tabulē salāti ar bulguru, tomātiem un fetaki sieru
Pusdienas: Ziedkāpostu un siera sacepums
Vakariņas: Bagātīgā dārzeņu krēmzupa

Ēdienkarte trešdienai

Brokastis: Vienkāršie biešu salāti ar ķiploku
Pusdienas: Risoto ar sviesta ķirbi un papriku
Vakariņas: Dārzeņu zupa ar divu veidu sieriem

Ēdienkarte ceturtdienai

Brokastis: Pupiņu – ananasu salāti ar sieru
Pusdienas: Superātrie makaroni ar sieru un dārzeņiem
Vakariņas: Franču sīpolu zupa

Ēdienkarte piektdienai

Brokastis: 'Panzanella' jeb svaigie maizes salāti
Pusdienas: Pildītas pankūkas ar mājas sieru un spinātiem
Vakariņas: Pupiņu zupa ar sēnēm

Padoms: ja starp trīs galvenajām dienas ēdienreizēm tevi moka izsalkums, ko neizdodas remdēt, uzgraužot burkānu, tad pagatavo maizes šķēli, kas pārziesta ar fetas sieru un papildināta ar sulīgu marinēto papriku vai siera–šampinjonu karstmaizi.

Visas ēdienkartē norādītās receptes atradīsi mūsu sarūpētajā izlasē.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka