Foto: Shutterstock
Garākas dienas, siltāks gaiss, plaukstošie pumpuri koku zaros un pavasara gardās veltes – aprīlis sācies nudien krāšņi. Un līdz ar to laiks padomāt, ko tad garšīgu pavasara otrajā mēnesī vērts nobaudīt. Mums tie būs redīsi, veselīgi salāti, olas Lieldienu gaidās un daudz kas cits. Kā ar tevi?

"Aprīlī manā virtuvē noteikti krietni biežāk dzirdama blendera rūkoņa, kas no rītiem gatavo veselīgos smūtijus ar saldētavas krājumiem, apvienojumā ar pirmajiem zaļumiem – nātrēm, gārsām un dīgstiem, kas saauguši uz palodzes. Starp citu, pirmās nātres var izmantot pesto gatavošanai – ļoti gardi! To pašu var teikt par klasisko bazilika pesto, tāpēc aprīlis viennozīmīgi ir tas laiks, kad pirmie dabas asni jāuzņem pēc iespējas dažādāk un vairāk. Tā kā šis mēnesis iezīmējas visai svaigās vēsmās, treknās kūkas var aizstāt ar gaisīgiem, viegliem desertiem, vieglām jogurta un musa kūkām," stāsta "Tava Māja" un "Tavs Dārzs" redaktore Zane Bitmane.

Protams, bez pirmo nātru zupu vārīšanas un gārsu pievienošanas salātiem, nedrīkst aizmirst arī Lieldienu svētku galdu. Tajā galdā var celt pashu vai kādu burkānkūku, ar kuru izpatikt Lieldienu zaķim. Bet pēc olu kaujām, kad jādomā, ko ar tām iesākt, glābiņš būs salāti vai kāda ķilavola. Un ja nu gribas ko sātīgāku, galdā var likt arī kādu virteni jeb vārīto pīrāgu ar biezpiena pildījumu.

No sezonas veltēm vēl var paspēt pagatavot visdažādākās maltītes no avokado – sākot no krēma, salātiem un līdz pat saldajam avokado smēriņam. Un tā kā aprīlī gaidāmas arī siltākas dienas, vērts sākt kādu pavisam gardu sezonu – auksto zupu! Pamēģini ne tikai klasisko marinēto biešu versiju, bet arī kādu atdzesēto biešu krēmzupu dažādībai.

Un kas gan būtu mēnesis bez grēcīgiem saldumiem, vai ne? Šomēnes, olu tematikā, iesakām uzcept kārdinošu bezē ruleti ar spirdzinošu laima krēmu pildījumā. Ja tas liekas par grūtu, vienmēr saldummīļiem var izdabāt ar debešķīgi gardu biezpiena sacepumu, kurā paslēpušās rozīnes. Bet klāt noteikti piedzer kādu dzirkstošu bērzu sulu glāzi.

Lai garšīgs aprīlis!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!